FilmCentrum

Registreren

Ridley Scott maakt Blade Runner vervolg

donderdag 18 augustus 2011 21:10 door Ramon van Dam - Bron

Blade RunnerRidley Scott heeft ons al vele klassiekers binnen het sciencefiction-genre gebracht, en één van de hoogtepunten uit zijn carrière is ongetwijfeld Blade Runner uit 1982. De filmmaker is op dit moment druk bezig om Prometheus naar het witte doek te brengen, waarvan het verhaal zich afspeelt in het universum van Alien. Zojuist is echter verrassend genoeg bekendgemaakt dat dit niet zijn enige project met een vleugje nostalgie zal worden.

Scott zal een nieuwe film rondom de wereld van Blade Runner gaan produceren en waarschijnlijk ook regisseren, maar men heeft niet aangegeven of het hier gaat om een prequel of een sequel. Afgelopen maart werd bekend dat Alcon Entertainment de rechten op de franchise had overgenomen, maar deze deal zou enkel gelden voor nieuwe films, men zal niet mogen beginnen aan een remake of reboot.

De originele film is gebaseerd op Philip K. Dicks verhaal Do Androids Dream of Electric Sheep? en speelde zich af in een dystopische toekomst vol met androïden. De hoofdrollen waren voor Harrison Ford en Rutger Hauer, maar het is niet bekend of er oude gedienden zijn benaderd voor de nieuwe film.

Scott gaf onlangs nog aan dat hij nooit meer zonder 3D zal werken, dus ga er maar vanuit dat we weer een visueel spektakel in drie dimensies te zien zullen krijgen.

De United States National Film Registry besloot in 1993 om de film op te nemen in hun archief van media die nooit verloren mogen gaan, en in 2007 plaatste de Visual Effects Society de film op de tweede plaats in een lijst van meest invloedrijke films op visueel gebied.

Volgende bericht Underworld: Awakening trailer
Vorige bericht Nieuwe Lone Ranger plannen

Tags

Tag Blade Runner Tag Ridley Scott Tag Vervolg

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

valujet
zaterdag 20 augustus 2011 om 17:28

Klinkt interessant. Voor die tijd maar eens de final cut bekijken want volgens mij heb ik alleen nog de standaard versie gezien.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum