FilmCentrum

Registreren

10 weetjes over Monsters University

maandag 22 augustus 2011 11:31 door Ramon van Dam - Bron

Monsters University

De animatiehit Monsters, Inc uit 2001 is nog altijd één van de meest geliefde films van Pixar, waardoor velen toch wel uitkijken naar het vervolg dat over iets meer dan een jaar in première zal gaan. Tijdens de D23 Expo afgelopen weekend werden er veel details onthuld over de prequel genaamd Monsters University, en /Film heeft een overzicht gemaakt van 10 weetjes over het project.

1. De film is al jaren in ontwikkeling


Concept art van Mike in Monsters UniversityEen stukje concept art van Mike als tiener stamt al uit 2008, en Ratatouille (2007) was net afgerond toen men begon aan deze film. Het toont bovendien weer aan hoe goed men bij Pixar alles geheim kan houden, aangezien we pas dit jaar hoorden dat het om een prequel gaat.

2. Het is eigenlijk een studentenfilm


Volgens Billy Crystal (de stem van Mike) gaat de film een totaal andere kant op dan je ooit had kunnen bedenken. Je studententijd is volgens de makers de periode waarin je wordt gevormd tot wie je bent, waarmee de film een monsterversie wordt van de typische tienerfilms over de universiteit.

3. Mike en Sulley waren eerst rivalen


Hoewel ze in de eerste film de beste vrienden waren is dit niet altijd het geval geweest. In de wereld van Monstropolis is de baan van scarer waarvoor ze trainen alleen voor een heel select groepje monsters weggelegd, waardoor ze zullen moeten strijden voor de felbegeerde positie.

4. Ter inspiratie bezocht men universiteiten


De mensen van Pixar staan erom bekend altijd grondig onderzoek te doen naar hun onderwerpen, en voor deze prequel hebben ze diverse Amerikaanse universiteiten bezocht. Regisseur Dan Scanlon zei gekscherend dat de animators slechts een kunstopleiding hebben gedaan en niet weten wat echt studeren is.

Sulley in de oude en jonge versie

5. De universiteit is een kruising tussen MIT en Harvard


Het gebouw waar alles zich afspeelt is gebaseerd op de universiteiten in het Noordoosten van het land, en het betonnen bouwwerk zal het oudste deel van de campus zijn. De daken zullen horens hebben en de toegangspoorten zien eruit als grote monden.

6. We zullen bekende stemmen opnieuw horen


John Goodman en Billy Crystal hebben hun eerste opnamesessies al gehad, maar er is ook bevestigd dat Steve Buscemi terug zal keren voor de stem van een jonge Randall Boggs. Diverse hints van de regisseur duidden er ook op dat we nog vele andere monsters uit de eerste film terug zullen zien.

7. We ontmoeten nieuwe monsters


Onder de nieuwe stemacteurs bevinden zich Dave Foley, Julia Sweeney, Joel Murray en Peter Sohn.

8. Mike en Sulley zien er anders uit


Mike in Monsters UniversityTijdens een speciaal panel genaamd The Characters of Monsters University werd er dieper ingegaan op de verjongingskuur die Mike en Sulley kregen voor de prequel. Zo zal Mike er een stuk dunner uitzien en heeft hij een beugel, terwijl het gehele postuur van Sulley is aangepast.

9. We keren terug naar een bekende locatie


We zullen een bekende plek opnieuw te zien krijgen, maar men wilde niet prijsgeven waar het precies om gaat. De kans is groot dat men het heeft over Harryhausen's Sushi Restaurant.

10. Zien we Boo weer terug?


Aangezien het kleine meisje nog niet geboren kon zijn tijdens de studententijd van Mike en Sulley zal ze er niet direct in zitten, maar opvallend genoeg leek de regisseur vragen over haar toch een beetje te ontwijken. Wordt de prequel misschien ingeluid door de latere hoofdrolspelers die het verhaal aan haar vertellen?

Monsters University draait vanaf 28 november 2012 in de bioscoop.

Volgende bericht Bioscoop top 10 week 34
Vorige bericht 2 nieuwe Pixarfilms aangekondigd

Tags

Tag Monsters University Tag Pixar

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire