FilmCentrum

Registreren

Real Steel featurette over motion capturing

dinsdag 23 augustus 2011 13:32 door Ramon van Dam - Bron

Real SteelShawn Levy is vooral bekend van luchtige films als Date Night en Night at the Museum, maar met Real Steel brengt de Canadees ons eind dit jaar een wat serieuzere dramafilm met sciencefiction-elementen.

In de film zien we Hugh Jackman als Charlie Kenton, een ex-bokser die noodgedwongen moest stoppen met zijn carrière toen de sport werd overgenomen door enorme metalen machines. Met zijn laatste beetje geld probeert de aan lager wal geraakte man steeds weer om zelf met winnende robots op de proppen te komen, maar pas wanneer hij gaat samenwerken met zijn zoon heeft hij echt weer kans op een comeback. De film draait vanaf 3 november in de bioscoop.

Om de robots virtueel tot leven te brengen heeft men motion capturing toegepast; een techniek waarbij echte personen iets uitbeelden voor het oog van vele camera's om vervolgens vertaald te worden naar digitale animaties. Om het zo echt mogelijk te maken heeft men de hulp ingeroepen van bokslegende Sugar Ray Leonard, en een video over dit proces is nu hieronder te bekijken.

Volgende bericht Donnie Yen in Expendables 2?
Vorige bericht Bioscoop top 10 week 34

Tags

Tag Featurette Tag Real Steel Tag Sugar Ray Leonard

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Kung Fu Panda 4