FilmCentrum

Registreren

Oliver Stone doet geschiedenis

dinsdag 12 januari 2010 00:36 door Ramon van Dam - Bron

Oliver StoneDe Amerikaanse regisseur Oliver Stone heeft tijdens een bijeenkomt voor tv-critici in Pasadena bekend gemaakt te werken aan een 10 uur durende mini-serie genaamd Secret History of America. Hierin wil hij enkele dingen rechtzetten die volgens hem niet kloppen over hoe de recente geschiedenis van het land wordt neergezet.

Zo wordt er volgens hem over Hitler, Stalin en Mao alleen maar slecht gesproken, terwijl Stalin bijvoorbeeld hard tegen het Duitse bewind heeft gevochten. Het is niet de bedoeling deze personen op te hemelen als helden, maar hij wil ze wel realistischer neerzetten dan in de geschiedenisboekjes.

Oliver Stone
Hitler is een makkelijke prooi, die te pas en te onpas gebruikt wordt. Hitler is het product van een reeks acties. Het is oorzaak en gevolg. In de VS kennen de mensen het verband tussen WOI en WOII niet.

Volgende bericht Spider-Man wordt omgegooid
Vorige bericht 20 jaar The Simpsons

Reacties (3)

GrayFox
dinsdag 12 januari 2010 om 18:02

Het is inderdaad wel gek dat er alleen maar slecht wordt gesproken over mensen die samen verantwoordelijk zijn voor tientallen miljoenen doden Verbaasd

TomMDP
dinsdag 12 januari 2010 om 19:15

geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar...

Tomhamoen
woensdag 13 januari 2010 om 10:53

@GrayFox: Desondanks gaat het verhaal verder dan alleen Hitler. Als ik me niet vergis dan was WO2 mede het resultaat van conflicten over schulden uit WO1.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire