FilmCentrum

Registreren

Blues Brothers wellicht terug op tv

woensdag 31 augustus 2011 11:36 door Ramon van Dam - Bron

The Blues BrothersEind jaren '70 vormden John Belushi and Dan Aykroyd een muzikaal duo voor een serie sketches in Saturday Night Live, wat in 1980 resulteerde in de speelfilm The Blues Brothers. De film was mateloos populair en is nog altijd een culthit, en ondanks het overlijden van Belushi verscheen er in 1998 nog het vervolg Blues Brothers 2000.

De twee bijzondere broers Elwood en Jake waren destijds op "een missie van God", en het lijkt erop dat ze een nieuwe missie hebben om terug te komen op tv. Dan Aykroyd en Johns vrouw Judy zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een tv-serie over het duo, en er is inmiddels een pilot geschreven.

Voor de twee hoofdrolspelers moet er gezocht worden naar nieuwe acteurs, maar Aykroyd zal wel te horen zijn als hun reclasseringsambtenaar. In het script van de pilot komt het duo weer uit de gevangenis en gaat Elwood op zoek naar zijn echte vader.

Volgens Judy Belushi zijn Jake en Elwood geweldige Amerikaanse personages, en daarom wil men ze in leven houden. Waarschijnlijk staat de tv-serie los van de gebeurtenissen in de films.

Als de pilot goed verloopt en overgaat in een tv-serie zullen we in elke aflevering een muzikale scène kunnen verwachten, met een geheel nieuwe Blues Brothers band. Het concept wordt omschreven als Route 66 ontmoet Glee.

Volgende bericht NASA: Apollo 18 is geen documentaire
Vorige bericht Details Superman pak op de foto

Tags

Tag The Blues Brothers Tag Tv-Serie

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire