FilmCentrum

Registreren

8 minuten Dragon Tattoo materiaal vertoond

donderdag 15 september 2011 10:04 door Ramon van Dam - Bron

The Girl With the Dragon TattooDe bezoekers van het filmfestival van Toronto werden gisteren getrakteerd op een wel heel bijzondere en onverwachte verrassing. Diverse journalisten kregen een mysterieuze email waarin stond dat ene David het leuk zou vinden als ze naar de vertoning van Straw Dogs zouden gaan, omdat daarvoor iets interessants te zien zou zijn.

Eenmaal in de zaal bleken David Fincher en Trent Reznor aanwezig te zijn, waarna de bezoekers maar liefst acht minuten aan beeldmateriaal uit Finchers aankomende film te zien kregen. Het is nog niet duidelijk of de lange trailer nog elders vertoond zal worden en of hij online te zien zal zijn, maar de meeste filmjournalisten hebben zich online erg positief uitgelaten over hetgeen ze gezien hebben.

De sfeer wordt vergeleken met die van Se7en (een eerdere film van Fincher), terwijl de muziek van Reznor en Atticus Ross heel anders schijnt te zijn dan bij The Social Network. Aanvankelijk hoorden ze vooral elektronisch geluid met een xylofoon, terwijl het later omsloeg naar intense rock.

Rooney Mara in The Girl With the Dragon TattooVerder steelt Rooney Mara zoals verwacht de show met haar vertolking van hoofdpersonage Lisbeth Salander, en we kunnen veel acrobatische bewegingen van de camera verwachten. Bij /Film staat nog meer informatie over de lange trailer, en boven hebben ze flink wat meningen van filmjournalisten verzameld.

In The Girl With the Dragon Tattoo zien we hoe journalist Mikael Blomkvist van het tijdschrift Millennium wordt ingehuurd door miljonair Henrik Vanger om zijn al 30 jaar vermiste kleindochter terug te vinden. Tijdens deze hopeloos lijkende zoektocht komt hij in contact met de jonge hackster Lisbeth Salander, waarna de waarheid schokkender blijkt te zijn dan iedereen had kunnen bedenken. De film draait vanaf 19 januari 2012 in de bioscoop.

Volgende bericht Interviews over The Lion King 3D (video)
Vorige bericht Janie Jones poster

Tags

Tag The Girl With The Dragon Tattoo

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

Nohands
donderdag 15 september 2011 om 10:11

Tja, ik heb het orgineel al gezien....

Ramon
donderdag 15 september 2011 om 10:16

Toch kijk ik hier heel erg naar uit, aangezien Fincher altijd wel iets nieuws weet te doen. Meestal vrees ik ook voor remakes, zeker zo kort na het origineel, maar hier heb ik wel vertrouwen in.

Deze verfilming moet overigens getrouwer worden aan het boek dan de Zweedse film, wat ook een mogelijk pluspunt is.

Margo
donderdag 15 september 2011 om 13:20

Het kan niet slechter worden dan de originele verfilming, dat was de slechtste verfilming ooit. Ik kijk er naar uit!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire