FilmCentrum

Registreren

Spielberg betreurt wijzigingen E.T.

donderdag 15 september 2011 14:32 door Ramon van Dam - Bron

E.T.Toen er in 2002 ter ere van het 20-jarige jubileum van de klassieker E.T. een speciale dvd verscheen merkten de fans al snel iets op; er waren diverse digitale aanpassingen gedaan, waaronder correcties van kleine foutjes die Steven Spielberg altijd gestoord hebben.

Een grotere wijziging was echter het feit dat men de geweren van enkele politiemannen had vervangen door walkietalkies, iets waarover de fans dan ook massaal hun onvrede hebben geuit.

Op Wikipedia zie je een vergelijking tussen de twee versies van deze shots, maar het lijkt erop dat de aankomende blu-ray editie van de film weer de oude versie zal bevatten. Tijdens een speciale vertoning van Raiders of the Lost Ark gaf Spielberg namelijk aan spijt te hebben van de wijzigingen, en de digitale print die gebruikt werd voor de vertoonde Indiana Jones film was dan ook zonder wijzigingen.

"Zelf heb ik ook ooit wijzigingen aangebracht in een film en daar heb ik nog steeds spijt van. Niet vanwege de reacties van de fans, maar omdat ik teleurgesteld ben geraakt in mezelf. Ik werd te nostalgisch over E.T. en bracht wat wijzigingen aan toen de technologie er klaar voor was, maar ik realiseerde me later dat ik de herinneringen van mensen heb veranderd," aldus de regisseur.

Op de vraag of het publiek het erg zou vinden als enkel de originele versie op blu-ray zal verschijnen reageerde men massaal enthousiast, waarna Spielberg kort maar krachtig antwoordde: "So be it."

Volgende bericht The Thing tv-spot
Vorige bericht Trailer We Bought a Zoo

Tags

Tag Blu-Ray Tag E.T. Tag Raiders Of The Lost Ark Tag Steven Spielberg

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar