FilmCentrum

Registreren

Nieuwe Scarface op komst

donderdag 22 september 2011 10:41 door Ramon van Dam - Bron

ScarfaceAl Pacino zette in Scarface één van zijn meest iconische rollen neer, met als gevolg dat de film van Brian De Palma tot op de dag van vandaag een cultklassieker is. Het verhaal van een immigrant die zich met veel geweld opwerkt tot de top van de misdaad was echter niet nieuw; de productie was zelfs een remake van de gelijknamige film Scarface uit 1932 van Howard Hawks en Richard Rosson. Volgens Deadline zit er nu een derde grote versie aan te komen.

Universal zou bezig zijn met de voorbereidingen van een nieuwe versie van het verhaal, waarbij er nadrukkelijk wordt gezegd dat het niet gaat om een remake van één van de twee eerdere films. Het basisidee moet worden behouden, maar verder wordt het een geheel nieuw verhaal. Er zijn nog geen schrijvers aangesteld, maar producenten Marc Shmuger en Martin Bregman zouden al met verschillende schrijvers gesprekken hebben gehad.

In de versie uit 1932 speelden Paul Muni, George Raft en Boris Karloff de hoofdrollen, terwijl Michelle Pfeiffer de cast aanvulde in de film van De Palma. Die laatste versie was tevens de bron van de inmiddels bekende kreet "say hello to my little friend".

Volgende bericht The Thing prequel als strip
Vorige bericht Lange Girl With the Dragon Tattoo trailer

Tags

Tag Scarface

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Nohands
donderdag 22 september 2011 om 13:49

He dat nieuws heb ik vannochtend getwitterd ramon Knipoog

Ramon
donderdag 22 september 2011 om 13:53

Dat is toch niet zo gek als het afgelopen nacht bekend is geworden? Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum