FilmCentrum

Registreren

Michael Fassbender als Robocop?

zaterdag 24 september 2011 17:56 door Ramon van Dam - Bron

Michael FassbenderMet Robocop heeft onze eigen Paul Verhoeven eind jaren '80 een cultklassieker afgeleverd, maar zoals met vrijwel al dat soort films tegenwoordig zal ook die film een nieuw jasje krijgen van Hollywood. Na wat opstartproblemen werd José Padilha aangesteld voor de remake, en hij heeft in een interview aangegeven graag Michael Fassbender te willen strikken voor de hoofdrol.

De Iers-Britse acteur timmert al jaren aan de weg, maar de laatste tijd is hij pas echt bekend aan het worden door rollen in onder andere Inglourious Basterds en X-Men: First Class, terwijl we tevens uit kunnen kijken naar zijn aandeel in Shame en Prometheus.

Het is niet bekend of er al gesprekken zijn geweest, maar volgens de regisseur staat Fassbender bovenaan zijn lijstje om de hoofdrol te spelen in de nieuwe versie van de film. In een ander interview ging Padilha nog verder in op de remake:

"Ik zal niet opnieuw doen wat Paul Verhoeven al zo sterk heeft neergezet. In plaats daarvan zal ik paden bewandelen die hij onberoerd heeft gelaten. Als je een man bent die in een robot verandert, wat doet dat dan met je? Wat is het verschil tussen mensen en ontworpen robots? Wat is vrije wil en wat betekent het om dat te verliezen? Dat zijn de zaken die ik wil behandelen," aldus de filmmaker.

Het script van Josh Zetumer zou onlangs zijn afgerond, en komende week heeft Padilha een gesprek met MGM over de voortgang van het project. Het is nog niet bekend wanneer de film moet verschijnen. Afgelopen donderdag ging bij ons José Padilha's Tropa de Elite 2 in première, waarvan verwacht wordt dat het hoge ogen gaat gooien bij de Oscars.

Volgende bericht Cartoon: Fright Night
Vorige bericht Nieuwe Rum Diary poster

Tags

Tag Michael Fassbender Tag RoboCop

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Log in via Facebook Log in via Facebook Direct registreren

OSCARS [Oscars] Get Out
OSCARS [Oscars] Lady Bird
BIOSCOOP [Bioscoop] Phantom Thread
OSCARS [Oscars] The Post

Updates

Reacties

Forum

Beautiful Boy