FilmCentrum

Registreren

Nova Zembla trailer

woensdag 28 september 2011 19:44 door Ramon van Dam

Nova ZemblaReinout Oerlemans had twee jaar geleden veel succes met zijn regiedebuut Komt een Vrouw bij de Dokter, maar de records die hij met die film verbrak zouden nog wel eens in het niet kunnen vallen vergeleken met zijn aankomende productie. Nova Zembla wordt de eerste grote Nederlandse speelfilm die in 3D is opgenomen, en onderaan dit bericht kan je de kersverse trailer bekijken. Vanaf morgen is de trailer in de bioscoop te zien, uiteraard in drie dimensies.

De film vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz, destijds opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer. In het 16e-eeuwse Amsterdam, waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld, is Gerrit assistent van de bekende dominee Petrus Plancius en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina. Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Doutzen Kroes in Nova ZemblaDe reis wordt een voortdurende strijd. Niet alleen tegen stormen, sneeuw en ijs; Gerrit moet zich ook zien te handhaven te midden van ‘door alle wateren gewassen’ ruwe zeebonken. Het schip van Barentsz komt muurvast te zitten in het ijs en dreigt te worden gekraakt door gigantische ijsschotsen. Op het barre Nova Zembla bouwen ze een hut om de winter door te komen.

Is er een weg terug naar de bewoonde wereld? Zijn de kaarten van de dominee wel betrouwbaar? Weet Barentsz het moreel van zijn mannen op peil te houden? En zal Gerrit de liefde van zijn leven weer in zijn armen sluiten?

Nova Zembla zal vanaf 24 november in de bioscopen te zien zijn, met hoofdrollen voor Robert de Hoog, Derek de Lint, Jan DeCleir, Victor Reinier, Teun Kuilboer, bokser Semmy Schilt en model Doutzen Kroes. Hieronder kan je de nieuwe trailer bekijken die zojuist is vrijgegeven.

Volgende bericht Paranormal Activity 3 trailer en Twitter-actie
Vorige bericht Spaanse Tintin trailer

Tags

Tag Nova Zembla Tag Trailer

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Tomhamoen
woensdag 28 september 2011 om 20:07

Visueel werkelijk een plaatje waarvan ik me afvraag wat 3D eraan kan toevoegen. Verder weet ik het niet zo eigenlijk.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire