FilmCentrum

Registreren

Programma Shoot Me 2011 online

donderdag 29 september 2011 17:19 door Tom Hamoen

Shoot Me 2011

Net als de afgelopen 6 jaar wordt ook in 2011 het Shoot Me filmfestival weer georganiseerd. Na enkele eerste bekendmakingen is gisteren het complete programma online verschenen, waardoor duidelijk wordt dat de hoofdthema's bestaan uit de New Yorkse wijk Brooklyn en Afrika.

CrooklynHet eerste weekend gaat over de beroemde wijk, waarbij vooral filmmaker Spike Lee behoorlijk aan bod zal komen. Op de openingsavond zal dan ook naast de openingsfilm Brooklyn DIY (over de creatieve opleving van Williamsburg, Brooklyn) zijn film Crooklyn te zien zijn. Bovendien is er een heus feest dat zal worden opgeleukt met jazz van het trio The Jazz Berlin én een drive-in bioscoop, dat gedurende het festival nog vaker terug zal komen. Deze avond zijn er portretten te zien van bewoners en bedrijven op bedrijventerrein de Binckhorst, waar het festival dit jaar wordt gehouden.

De rest van het weekend borduurt voort op deze avond. Enkele bijzondere tips:

Gedurende de week die volgt zal er weer een keur aan diverse activiteiten en films te zien zijn. Wat te denken van op 12 oktober “De nacht van de Gouwuh Regah”, waar Haagse films te zien zijn en uiteindelijk kunnen worden bekroond met een felbegeerde Gouwuh Règâh. De avond eindigt met Haagse Jazz.

Op de avond van 14 oktober zal de Haagse rondvaartdienst “De Ooievaart” samen met de Haagsche filmbank een rondvaart verzorgen door de grachten van de stad. Shoot Me zou Shoot Me niet zijn als daar niet filmbeelden bij werden gebruikt, die op diverse muren en wanden worden geprojecteerd terwijl je de stad vanuit een heel ander oogpunt bekijkt. Overdag is deze vaart overigens al een aanrader op zich.

Het festival eindigt met het Africa, WOW! weekend. Dit evenement zal plaatsvinden op zowel Bink36 als in het Haags filmhuis, waar films uit het hele continent worden vertoond. Op 15 oktober vindt er tevens een jamsessie plaats.

Dit en nog veel meer is te vinden in het programmaboek van het bijzondere festival. Wij zijn weer van de partij, jij ook?

Volgende bericht Russische The Thing trailer
Vorige bericht Puss in Boots clip

Tags

Tag Shoot Me Film Festival

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire