FilmCentrum

Registreren

Aronofsky verfilmt Ark van Noach

dinsdag 4 oktober 2011 11:33 door Ramon van Dam - Bron

Concept Art voor NoahEr was ooit een periode waarin epische films over Bijbelse verhalen constant van de band rolden, maar inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat we een grootschalige, door de Bijbel geïnspireerde film hebben gezien. De gelauwerde regisseur Darren Aronofsky probeert hier al jaren verandering in te brengen door te pogen het verhaal over de ark van Noach naar het witte doek te brengen.

Paramount en New Regency hebben zojuist via een persbericht aangekondigd dat zij gezamenlijk de productie zullen distribueren, waardoor de epische film weer een stapje dichter bij de realiteit is gekomen. Naar het schijnt heeft 20th Century Fox ook een aanbod gedaan, maar die studio zou op het laatste moment toch overboden zijn. Op dit moment zou het project een budget van 150 miljoen dollar moeten hebben.

John Logan (Gladiator, The Aviator) is op dit moment bezig met aanpassingen aan het script, en Aronofsky zou Christian Bale bovenaan zijn lijstje hebben staan voor de hoofdrol. Om wat meer vaart te zetten achter het geheel heeft de regisseur vorig jaar Nico Henrichon ingehuurd om een strip te maken over het verhaal, vergelijkbaar met het proces voor The Fountain.

Kort na het persbericht reageerde Aronofsky zelf als volgt:

Darren Aronofsky
Since I was a kid, I have been moved and inspired by the story of Noah and his family’s journey. The imaginations of countless generations have sparked to this epic story of faith. It’s my hope that I can present a window into Noah’s passion and perseverance for the silver screen.

De filmmaker gaf eerder al aan dat het zeker geen kindvriendelijke film zal worden, en het moet net zo episch gaan aanvoelen als klassiekers als The Ten Commandments en Ben-Hur. Het is nog niet bekend wanneer Noah moet verschijnen.

Darren Aronofsky brak in 1998 door met Pi, en sindsdien heeft hij vrijwel enkel succes gehad met zijn nieuwe films Requiem for a Dream, The Fountain, The Wrestler en Black Swan. Op zijn dertiende won hij een United Nations poëzie-wedstrijd met een gedicht over het einde van de wereld door de ogen van Noach.

Volgende bericht New Kids: Nitro poster
Vorige bericht Trailer Luc Bessons The Lady

Tags

Tag Ark Van Noach Tag Darren Aronofsky Tag Noah

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar