FilmCentrum

Registreren

Castingnieuws John Carter of Mars

donderdag 14 januari 2010 17:48 door Tom Hamoen - Bron

PixarDat Pixar (je weet wel, die al 10 animatiehits heeft gescoord en waarvan iedereen zich afvraagt wanneer er een flop komt) het boek John Carter of Mars wil verfilmen met een live-action gedeelte zullen een aantal mensen misschien nog wel weten. Nu zijn er ook daadwerkelijk rollen gecast.

Willem Dafoe, Mark Strong, Thomas Haden Church, Bryan Cranston, Taylor Kitsch, Lynn Collins, Samantha Morton, Dominic West, Polly Walker en James Purefoy zullen rollen spelen in de verfilming van het boek van Edgar Rice Burrows (Tarzan).

Het verhaal gaat over een aardbewoner (Kitsch) die naar Mars wordt gestuurd en daar allerlei avonturen beleeft. Zo wordt hij door 3,5 meter hoge groene barbaarse wezens gevangen genomen, redt hij een prinses en komt hij in contact met een Martiaanse strijder.

Het is overigens niet de bedoeling dat Pixar de special effects voor zijn rekening neemt, zo verklaart Ed Catmull, één van de oprichters van het bedrijf.

Ed Catmull
We werken momenteel aan twee projecten met een live-action element erin. Maar ons idee is niet dat we divers proberen te zijn. Het is meer dat we de creatieve visie hebben iets anders te proberen, en dat stimuleren we graag. Of het verder gaat dan dat weten we niet, maar we willen niet dat Pixar verandert in een live-action filmstudio. Sterker nog, het is de bedoeling dat iemand anders de special effects gaat doen. We proberen in geen geval een special effects bedrijf te worden.


Over welke andere film Catmull het heeft, maakte hij helaas niet bekend. De science-fiction film, onder meer geschreven door Andrew Stanton die achter veel Pixarsuccessen zat, moet het eerste deel van een trilogie worden en wordt verwacht in 2012.

Volgende bericht Op reis door het universum met Leonardo
Vorige bericht Eerste 5 minuten Lovely Bones te zien

Tags

Tag Andrew Stanton Tag John Carter Of Mars Tag Pixar

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Tomhamoen
vrijdag 15 januari 2010 om 17:38

Ik ben heel benieuwd naar wat dít gaat worden.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire