FilmCentrum

Registreren

Illegale wapens op set World War Z

dinsdag 11 oktober 2011 10:26 door Ramon van Dam - Bron

World War Z concept artRuim een jaar geleden konden we je al vertellen dat de zombiefilm World War Z definitief naar het witte doek zal komen, na jaren van problemen met het opzetten van de enorme productie. Inmiddels is men al druk bezig met de opnames, maar in Boekarest heeft de productie zich recentelijk goed in de nesten gewerkt.

Tijdens de opnames is een antiterreur-eenheid de set binnengevallen om maar liefst 85 wapens in beslag te nemen. Volgens de bemachtigde papieren zou het gaan om replica's, maar in werkelijkheid bleek het hier om volledig functionele automatische wapens te gaan.

"Dit soort wapens zijn hoogst illegaal om te transporteren, zelfs als ze niet bedoeld zijn om mee te schieten. Het personeel van het filmbedrijf moet een hele grote fout gemaakt hebben om de wapens mee te nemen zonder onze toestemming," aldus de directeur van de Hongaarse eenheid. Op dit moment wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Brad PittBrad Pitt, naast hoofdrolspeler tevens producent van de film, schijnt woedend te zijn over de gemaakte fouten. De productie zou inmiddels al veel duurder zijn uitgevallen dan begroot, en men maakt zich ook zorgen of het geheel wel op tijd af komt. De film wordt gemaakt door Pitts productiebedrijf Plan B Entertainment.

Naast Pitt zullen we onder andere Mireille Enos, Anthony Mackie, James Badge Dale en Julia Levy-Boeken te zien krijgen, terwijl Marc Forster (Monster's Ball, Finding Neverland, Quantum of Solace) het geheel regisseert. Voorlopig staat de film gepland voor een Nederlandse première op 3 januari 2013.

Volgende bericht Carnage trailer #2
Vorige bericht Scorsese introduceert Hugo

Tags

Tag World War Z

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire