FilmCentrum

Registreren

Pinokkio prequel op komst

maandag 17 oktober 2011 16:20 door Ramon van Dam - Bron

Pinocchio / PinokkioDe verhalen van Carlo Collodi over de levende pop Pinocchio zijn al vele malen bewerkt naar bijvoorbeeld films en strips, maar de tekenfilm van Walt Disney uit 1940 is uiteraard wel het meest bekend. Over enige tijd zullen we weer naar de bioscoop kunnen voor de avonturen van zijn maker Gepetto, aangezien Fox een script heeft gekocht met de titel The Three Misfortunes of Gepetto.

Het gaat hierbij om een prequel van de hand van scriptschrijver Michael Vukadinovich, waarbij de studio toevoegt dat het een "verse blik" moet vormen op het originele sprookje. In het verhaal volgen we de poppenmaker voordat hij Pinokkio creëert, waarbij hij onder andere een oorlog door moet zien te komen en het hart van Julia Moon probeert te winnen.

Fox heeft bovendien bekendgemaakt dat Shawn Levy (Real Steel) de regie op zich zal nemen, wat aangeeft dat we voorlopig nog wel even moeten wachten op de productie. De filmmaker gaat zich eerst nog wagen aan een nieuwe versie van Frankenstein, waardoor de kans groot is dat de film pas in 2013 of 2014 te zien zal zijn.

Overigens produceert Guillermo del Toro op dit moment een stop-motion versie van Pinocchio, en ook Warner Bros. is al enige tijd bezig met een nieuwe live-action versie van het sprookje.

Volgende bericht The Devil Inside trailer
Vorige bericht Three Stooges poster

Tags

Tag Pinocchio Tag Pinokkio Tag Prequel Tag Shawn Levy

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Tomhamoen
maandag 17 oktober 2011 om 16:28

Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten bedenken...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux