FilmCentrum

Registreren

Flowers of War trailer met Christian Bale

vrijdag 21 oktober 2011 11:02 door Ramon van Dam - Bron

The Flowers of WarChristian Bale is op dit moment druk bezig met de opnames voor The Dark Knight Rises, maar er zit nog een film met de acteur aan te komen die al in zijn geheel gefilmd is. Op 16 december zal The Flowers of War (voorheen The 13 Women of Nanjing) in China in première gaan, waarvan nog niet bekend is of en wanneer het in Nederland te zien zal zijn.

De regie is in handen van Zhang Yimou (House of Flying Daggers, Curse of the Golden Flower) en met een budget van ongeveer 100 miljoen dollar is het de duurste Chinese productie ooit. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Yan Geling en de dialogen zullen voor 40% in het Engels en voor 60% in het Mandarijn zijn.

Christian Bale speelt een Amerikaanse priester die getuige is van de beroemde slachting bij Nanjing (Nanking), terwijl hij in een klooster zit met 13 prostituees en enkele schoolmeisjes. Een interessant feitje is dat Bale zijn carrière ooit begon met Empire of the Sun, wat zich ook afspeelt in een door Japan bezet China.

Inmiddels is de eerste trailer opgedoken, bekijk het Chinese voorproefje hieronder. De productie zal China begin volgend jaar vertegenwoordigen bij de Oscars in de categorie Beste Buitenlandse Film.

Volgende bericht Alternatief Back to the Future einde
Vorige bericht Dark Knight Rises proloog bij M:I-4

Tags

Tag The Flowers Of War Tag Trailer

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Nohands
zaterdag 22 oktober 2011 om 19:23

Lijkt me een mooie film, heb een tijdje terug ook een fim over dit onderwerp gezien, ging over een duitser die de mensen uit een dorp wilde bescheremen tegen de Japaners, was ook indrukwekende film.

Ramon
zaterdag 22 oktober 2011 om 20:09

@Nohands: klinkt interessant! Weet je toevallig nog de naam daarvan?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire