FilmCentrum

Registreren

Nieuwe Ludlum verfilming in aankomst

vrijdag 15 januari 2010 16:48 door Tom Hamoen

Marc ForsterVandaag is bekend geworden dat Marc Forster (Quantum of Solace) het boek The Chancellor Manuscript (Het Hoover Archief in het Nederlands) van schrijver Robert Ludlum zal gaan verfilmen.

Het verhaal van Ludlum (bekend van o.a. de Bourne-trilogie) handelt over een schrijver die werkt aan een boek waarin politici worden gechanteerd. Wanneer het manuscript echter in de handen valt van de mensen die hij als chanteurs opvoert, denken die dat hij hun complot heeft ontdekt.

Peter O'Brien, wiens script Unlocked eerder nog op de lijst van meest gewilde scripts in Hollywood stond, werkt het boek om tot een script. Leonardo DiCaprio produceert de film waarin hij volgens Wikipedia ook de hoofdrol zal spelen.

The Chancellor Manuscript is overigens niet het enige boek van Ludlum dat momenteel wordt verfilmt. Zo werkt David Cronenberg momenteel aan een verfilming van The Martarese Circle met onder meer Tom Cruise en Denzel Washington in de hoofdrollen. Daarnaast wordt gewerkt aan verfilmingen van The Sigma Protocol, Het Parsifal Mosaik en The Matarese Countdouwn (De Matarese Finale). Ook zijn er plannen voor een nieuwe film met het personage Jason Bourne in de hoofdrol.

De film The Chancellor Manuscript wordt in 2011 in de bioscoop verwacht.

Volgende bericht Beeldmateriaal Wall Street 2
Vorige bericht Nieuwe foto's The A-Team

Tags

Tag Marc Forster Tag Robert Ludlum Tag The Chancellor Manuscript

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire