FilmCentrum

Registreren

Peter Jackson bevestigt regie tweede Tintin

woensdag 26 oktober 2011 11:22 door Ramon van Dam - Bron

The Adventures of Tintin: the Secret of the UnicornVanaf vandaag draait The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn officieel in onze bioscopen, waarin de stripheld dankzij motion capturing zijn avonturen in geanimeerde vorm beleeft. Al vanaf het begin was er sprake van een meerdelige franchise, maar zoals gebruikelijk hangt het allemaal af van het succes van de eerste film.

Nu de eerste berichten zeer positief zijn kunnen de makers het zich permitteren om een boekje open te doen over de vervolgplannen. De huidige film is geregisseerd door Steven Spielberg en geproduceerd door Peter Jackson, en die laatste heeft nu bevestigd dat de rollen bij de tweede productie omgedraaid zullen worden.

Op de vraag of hij het vervolg zal regisseren antwoordde Jackson simpelweg bevestigend, maar Spielberg wilde hier nog wel iets aan toevoegen. "Sony en Paramount hebben ons de middelen gegeven om te werken aan een script en visual storyboards, waardoor we snel kunnen beginnen aan de tweede film. Het script is reeds geschreven," aldus Spielberg.

Het definitieve groene licht is nog niet gegeven, maar het lijkt erg onwaarschijnlijk dat de eerste film het slecht zal doen aan de kassa's. Het nieuwe script is van de hand van Anthony Horowitz en is gebaseerd op de strips Prisoners of the Sun en The Seven Crystal Balls.

Het is nog niet bekend wanneer de tweede film zou moeten verschijnen, maar met het drukke schema van Peter Jackson zou het nog wel eens een paar jaar kunnen duren voordat ze er aan kunnen beginnen. Op dit moment is de filmmaker druk bezig met de twee films over The Hobbit.

Volgende bericht Mission: Impossible - Ghost Protocol poster
Vorige bericht Girl With the Dragon Tattoo poster

Tags

Tag Peter Jackson Tag Steven Spielberg Tag The Adventures Of Tintin 2 Tag The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

TomMDP
woensdag 26 oktober 2011 om 11:29

Peter Jackson was trouwens ook second unit director van de eerste, benieuwd of Steven Spielberg dat ook gaat zijn voor de tweede Glimlach

Tomhamoen
woensdag 26 oktober 2011 om 12:14

Aangezien de opnames dankzij mo-cap zo'n maand duren, zou hij het er best tussendoor kunnen doen. We zullen zien.

Ik gok trouwens dat de 3e door Andy Serkis gaat worden gemaakt. Of anders door een gerenomeerde regisseur als Martin Scorsese.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire