FilmCentrum

Registreren

Scorsese regisseert wellicht The Snowman

donderdag 27 oktober 2011 14:09 door Ramon van Dam

Martin ScorseseMede dankzij de Millennium-trilogie van Stieg Larsson staan Scandinavische thrillers weer helemaal op de kaart, zeker nu David Fincher bezig is met zijn eigen verfilming in navolging van de Zweedse films over de boeken.

Hollywood wil maar al te graag inspringen op dit succes en is daarom naarstig op zoek naar vergelijkbaar materiaal om naar het witte doek te brengen, en het lijkt erop dat de auteur Jo Nesbø de gelukkige is.

De Noorse schrijver heeft al diverse succesvolle boeken op zijn naam staan, waarvan Headhunters reeds omgezet is naar celluloid. In de meeste van zijn verhalen speelt de bikkelharde detective Harry Hole de hoofdrol, en we weten al enige tijd dat Working Title werkt aan een verfilming van het zevende verhaal The Snowman.

Het grote nieuws van vandaag is dat niemand minder dan Martin Scorsese in gesprek is om de leiding te nemen over dit project. De onderhandelingen zouden zich nog in een pril stadium bevinden, maar de filmmaker zou het project hoog op zijn lijstje hebben staan. Mogelijk wordt dit zelfs zijn volgende project na Hugo, hoewel de regisseur nog vele andere films in de planning heeft staan.

Het boek draait om een vermiste vrouw wiens roze sjaal om de nek van een sneeuwman wordt teruggevonden. Nadat Harry Hole begonnen is aan zijn onderzoek blijkt al snel dat ze het slachtoffer lijkt te zijn van een seriemoordenaar.

Het script wordt geschreven door Matthew Michael Carnahan, die eerder verantwoordelijk was voor State of Play, World War Z en The Kingdom. Verdere details zijn nog niet bekend.

Volgende bericht Three Stooges op de foto
Vorige bericht Lange Puss in Boots clip

Tags

Tag Martin Scorsese Tag The Snowman

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire