FilmCentrum

Registreren

Colin Firth mogelijk vijand in Oldboy remake

maandag 14 november 2011 11:07 door Ramon van Dam - Bron

OldboyIn 2003 bracht de Koreaanse filmmaker Chan-wook Park Oldboy uit, het middenstuk van zijn zogenaamde vengeance-trilogie. De film wordt nog altijd gezien als één van de beste Oosterse films van het laatste decennium, en het is dan ook niet gek dat er al wordt gewerkt aan een Amerikaanse remake.

Na diverse plannen, waar onder andere Steven Spielberg en Will Smith een rol in hadden, is het project uiteindelijk aanbeland bij Spike Lee. De regisseur heeft Josh Brolin uitgekozen voor de hoofdrol, maar voor de vijand van het verhaal moest hij nog een acteur vinden.

Colin FirthVolgens Twitch zou Colin Firth inmiddels een aanbod hebben gehad om deze Adrian te vertolken, zoals hij in de remake zal heten. In de originele film en manga is dit personage verantwoordelijk voor het gevangenschap van het hoofdpersonage, nadat hij door hem publiekelijk is beschaamd. Het is niet bekend in hoeverre het script van Mark Protosevich deze rode draad zal volgen.

Interessant detail is dat Firth kans maakte op de hoofdrol in Stoker, het aankomende Engelstalige debuut van de regisseur van Oldboy. Uiteindelijk ging dat niet door, maar nu hij mogelijk in de remake gaat spelen is de cirkel weer rond. Het is nog niet bekend wanneer de remake moet verschijnen.

Volgende bericht Hunger Games trailer
Vorige bericht Cartoon: The Thing

Tags

Tag Colin Firth Tag Oldboy Tag Remake

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar