FilmCentrum

Registreren

Avatar grote winnaar Golden Globes

maandag 18 januari 2010 15:06 door Ramon van Dam - Bron

Golden GlobesAfgelopen nacht zijn de Golden Globes uitgereikt, de meest prestigieuze filmprijs van Amerika op de Oscars na. Grote winnaar is dit jaar de film Avatar gewonnen, die zowel de prijs voor Beste Film (Drama) als Beste Regisseur in de wacht sleepte. De film is hard op weg om de meest verdienende speelfilm aller tijden te worden en heeft heeft al diverse records gebroken; zo is het met slechts 17 dagen de snelste film ooit om de miljardgrens te doorbreken qua inkomsten.

De awards zijn traditiegetrouw onderverdeeld in categorieën en dat zorgt ervoor dat er een lange lijst met winnaars is. Enkele andere uitschieters zijn echter Jeff Bridges, die de prijs won voor Beste Acteur in Crazy Heart, en Sandra Bullock voor haar rol in The Blind Side. De actrice maakte tijdens de show tevens bekend één miljoen dollar te schenken aan de hulporganisaties voor Haïti.

Bij de bijrollen waren Christoph Waltz (Inglourious Basterds) en Mo'nique (Precious) de grote winnaars. De Golden Globes worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars, die op 7 maart zullen worden uitgereikt. De volledige lijst met winnaars is hier te zien.

Volgende bericht Nieuwe Urbanusfilm uitgesteld
Vorige bericht Nicolas Cage krijgt wederom boete

Tags

Tag Avatar Tag Golden Globes Tag James Cameron Tag Jeff Bridges Tag Sandra Bullock

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Tomhamoen
maandag 18 januari 2010 om 15:36

Goh, wat een verassing Tong .

Ramon
maandag 18 januari 2010 om 16:47

Eerlijk gezegd ben ik over Avatar toch wel een beetje verrast, had verwacht dat ze er toch iets meer met een snobistische blik naar zouden kijken Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire