FilmCentrum

Registreren

The Lord of the Rings in 3D?

donderdag 24 november 2011 11:39 door Ramon van Dam - Bron

The Lord of the Rings in 3DDat Peter Jackson gek is op 3D is inmiddels wel duidelijk. De regisseur bracht samen met Steven Spielberg onlangs nog Kuifje in drie dimensies naar de bioscoop, en ook voor The Hobbit maakt hij gretig gebruik van de techniek. Volgens Elijah Wood hoeft het echter niet alleen bij die nieuwe projecten te blijven.

Wood speelde als Frodo de hoofdrol in de drie The Lord of the Rings films van Jackson, en volgens de acteur wordt er gesproken over een conversie van die trilogie naar 3D.

Elijah Wood
Ik denk dat het cool zou zijn. Er wordt gepraat over een uiteindelijke 3D-versie van de trilogie. Ik heb geen probleem met post-conversie naar 3D, zo lang ze er maar de tijd voor nemen. Wat ik kwalijk vind is dat men films omzet zonder er budget en tijd voor uit te trekken, en wanneer ze niet alle kleine details meenemen. Dat ziet er slecht en goedkoop uit. Ik weet echter dat ze het niet zouden doen als het geen nauwgezet proces zou zijn.

Op dit moment worden er diverse oudere films omgezet naar drie dimensies, waaronder Beauty and the Beast, Titanic en de zes Star Wars delen. Over die laatste saga wilde Wood nog kwijt dat hij niet begrijpt waarom ze met The Phantom Menace beginnen. Volgens de acteur duurt het daardoor nog drie films en dus drie jaar voordat we pas bij de echt goede films aankomen.

Voorlopig lijkt Jackson in ieder geval zijn handen vol genoeg te hebben aan andere projecten, maar wie weet kunnen we in 2016 bij het 15-jarig jubileum van de trilogie naar de bioscoop voor een 3D-marathon van een halve dag.

Volgende bericht Journey 2: the Mysterious Island trailer #2
Vorige bericht In the Land of Blood and Honey poster

Tags

Tag 3D Tag Elijah Wood Tag The Lord Of The Rings

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

Nohands
donderdag 24 november 2011 om 13:15

Kom op zeg....zucht.

Ramon
donderdag 24 november 2011 om 13:27

Geld, geld, geld...

Films die niet in 3D zijn opgenomen moeten ze lekker plat houden. Bij grote visual effects scènes kan het nog redelijk goed omgezet worden (opnieuw renderen), maar verder is het gewoon geen geschikte techniek.

Nohands
zondag 27 november 2011 om 12:44

Ach, ik kan van een film ook genieten als hij niet in 3D is, de leukste films die ik tot nu toe in 3D heb gezien en toch nog wat extra waarde er aan toe veogen is Avatar en RIO.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire