FilmCentrum

Registreren

Oorlogswinter bij laatste 9 voor de Oscars

woensdag 20 januari 2010 21:58 door Ramon van Dam - Bron

OorlogswinterDe Nederlandse productie Oorlogswinter staat officieel op de shortlist voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Uit maar liefst 65 films is een selectie van 9 films gemaakt die nu kans maken op een nominatie.

Regisseur Martin Koolhoven kan er dus nog niet zeker van zijn dat de film uiteindelijk kans maakt, pas op 2 februari worden de echte nominaties bekendgemaakt. De Oscars zelf worden vervolgens op 7 maart 2010 uitgereikt.

De film heeft het in Nederland goed gedaan en won drie Gouden Kalveren. Ook in Amerika schijnen de eerste reacties positief te zijn. Er was nog even een klein relletje over welke film er ingezonden moest worden. Aanvankelijk werd Wit Licht gekozen, maar na veel gedoe en discussie is die film toch teruggetrokken.

Volgende bericht Voorlopig geen verfilming Joe Speedboot
Vorige bericht Spielberg maakt film over Martin Luther King

Tags

Tag Beste Buitenlandse Film Tag Martin Koolhoven Tag Oorlogswinter Tag Oscars Tag Winter In Wartime Tag Wit Licht

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (4)

GrayFox
donderdag 21 januari 2010 om 11:31

Ik heb oorlogswinter niet gezien, maar ik was erg onder de indruk van Wit Licht, jammer dat die het niet gehaald heeft. Ik geloof dat er v aag gedoe was over het feit dat er teveel Engels in zat ofzo?

Robert
donderdag 21 januari 2010 om 12:18

Ik heb Oorlogswinter wel gezien en vond het een erg indrukwekkende film. Aangezien ik geen van de andere genomineerden op de shortlist gezien heb, heb ik geen idee of Oorlogswinter een kans maakt om bij de uiteindelijk genomineerden te komen.

Ramon
donderdag 21 januari 2010 om 14:06

Yes, er zat inderdaad teveel Engels in, wat tegen de regels van die categorie is. Maar persoonlijk vond ik het sowieso een zwakke film, en ik verwacht dat Oorlogswinter veel meer kans maakt.

De rest heb ik ook (nog) niet gezien helaas.

Tomhamoen
donderdag 21 januari 2010 om 15:15

Voor de Oscars had men de hermontage van Wit Licht, The Silent Army, ingestuurd die speciaal werd gemaakt voor het internationale publiek. En volgens de regels van de Acadamy zijn hermontages niet toegestaan.

Oorlogswinter heb ik niet gezien, maar ik ben benieuwd hoever hij het gaat brengen. De Hel van '63 vond ik overigens, ondanks soms verschrikkelijk acteerwerk, ook wel een interessante Oscar-optie.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum