FilmCentrum

Registreren

Oz: the Great and Powerful deels zwart-wit

woensdag 11 januari 2012 11:24 door Ramon van Dam - Bron

The Wizard of Oz (1939)Vorig jaar hebben diverse studio's bekend gemaakt dat ze werken aan nieuwe projecten rondom de bekende film The Wizard of Oz uit 1939. Eén van deze aankomende films is Oz: the Great and Powerful, waarin we zien hoe de tovenaar in Oz terecht is gekomen. Dit verhaal fungeert dus als een prequel en moet het stellen zonder hoofdrolspeelster Dorothy uit de eerdere films.

Sam Raimi verzorgt de regie, terwijl James Franco te zien zal zijn in de titelrol. Andere rollen zijn er nog voor onder andere Mila Kunis, Rachel Weisz en Joey King, en die laatste actrice heeft in een interview een interessant weetje naar buiten gebracht.

"We doen hetzelfde als de eerste Wizard of Oz film, we maken het in het begin zwart-wit en het wordt kleurrijk wanneer we het land van Oz binnengaan. Het wordt bovendien een 3D-film, waar ik erg enthousiast over ben. Het gaat een geheel nieuwe dimensie toevoegen aan Oz," aldus de 12-jarige actrice.

Sam Raimi lijkt dus redelijk direct te gaan refereren aan de originele film, waarbij het idee om het begin (en vermoedelijk ook het einde) in zwart-wit te vertonen nagedaan wordt. De film maakte destijds veel indruk met de spectaculaire kleuren, al zorgde dit ook voor veel problemen tijdens de productie.

King gaf verder aan dat ze in Kansas te zien zal zijn als Wheelchair Girl, terwijl haar Oz-equivalent China Girl heet. Die laatste verloor haar familie bij de komst van de Wicked Witches, waardoor ze Oz als een soort adoptie-vader ziet.

De productie is inmiddels al bijna een half jaar aan de gang, maar toch moeten we nog wachten tot 2013 voordat we het eindresultaat kunnen aanschouwen. Wanneer Oz: the Great and Powerful bij ons in de bioscopen zal verschijnen is nog niet bekend, maar Amerika is in ieder geval op 8 maart 2013 aan de beurt.

Volgende bericht 7 minuten Red Tails en interview Lucas
Vorige bericht Lindsay Lohan mogelijk als Elizabeth Taylor

Tags

Tag Oz: The Great And Powerful

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire