FilmCentrum

Registreren

Golden Globes uitgereikt

maandag 16 januari 2012 11:15 door Ramon van Dam - Bron

The DescendantsAfgelopen nacht hebben in Amerika de leden van de Hollywood Foreign Press Association de Golden Globes uitgereikt. Deze filmprijs wordt gezien als de belangrijkste award binnen de filmwereld, op de welbekende Oscars na. De prijzen werden voor de 69e keer uitgedeeld, en over het algemeen kan de show gezien worden als een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

De grote winnaars van de avond zijn The Descendants en The Artist geworden, waardoor het steeds duidelijker lijkt te worden dat die twee films gaan strijden om de belangrijkste Academy Award eind februari. De film van George Clooney won de prijs voor Beste Drama, terwijl de stille film van Michel Hazanavicius de prijs voor Beste Komedie of Musical in de wacht sleepte.

The ArtistBij de acteurs waren het George Clooney (The Descendants), Meryl Streep (The Iron Lady), Jean Dujardin (The Artist), Octavia Spencer (The Help), Christopher Plummer (Beginners) en Michelle Williams (My Week With Marilyn) die prijzen in ontvangst mochten nemen voor hun films.

Opvallend genoeg ging Hugo er met slechts één prijs vandoor, maar deze winst voor Martin Scorsese als regisseur is wel direct heel belangrijk. De Iraanse film A Separation deed goede zaken in de categorie Beste Buitenlandse Film, terwijl Woody Allen weer eens een prijs heeft gewonnen voor een script (Midnight in Paris).

Morgan Freeman werd op de avond geëerd met een Cecil B. DeMille Award, terwijl de nieuwe avonturen van Kuifje werden bekroond met een award voor Beste Animatiefilm. De volledige lijst met genomineerden en winnaars is hier na te lezen. Hieronder kan je zien hoe George Clooney, Meryl Streep en Asghar Farhadi (A Separation) hun prijzen in ontvangst namen.





Volgende bericht Bioscoop top 10 week 3
Vorige bericht Cartoon: the Girl With the Dragon Tattoo

Tags

Tag Golden Globes Tag The Artist Tag The Descendants

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Karlijnn
maandag 16 januari 2012 om 11:55

Yeah Jean Dujardin! Blij

valujet
maandag 16 januari 2012 om 15:46

Cool van Idris Elba en Peter Dinklage.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire