FilmCentrum

Registreren

Vaughn regisseert X-Men: First Class vervolg

dinsdag 31 januari 2012 18:42 door Ramon van Dam - Bron

X-Men: First ClassVorig jaar was X-Men: First Class één van de verrassende hits, terwijl de vorige twee films in de serie niet al te best werden ontvangen. Deels verantwoordelijk voor dit succes was de regie van Matthew Vaughn, die met een verse blik op de serie kon neerkijken.

Filmstudio Fox hoopte hierdoor al dat de Brit terug zou keren voor de onvermijdelijke sequel, maar tot op heden kregen we hier geen concretere informatie over. In een bericht over Fox President Emma Watts wordt echter terloops genoemd dat ook de deal met Vaughn inmiddels is afgerond, waardoor nu toch bevestigd lijkt te zijn dat ook hij terugkeert.

De belangrijkste castleden als James McAvoy en Michael Fassbender hadden reeds een contract voor meerdere films, en ook de regisseur van de eerste twee films Bryan Singer keert terug als producent.

Het nieuwe scenario wordt momenteel geschreven door Simon Kinberg, maar het is nog niet bekend waar het over zal gaan of wanneer de productie van start moet gaan.

Volgende bericht Nieuwe James Bond Skyfall foto
Vorige bericht Cartoon: War Horse

Tags

Tag Matthew Vaughn Tag X-Men: First Class Tag X-Men: First Class 2

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (8)

Tomhamoen
dinsdag 31 januari 2012 om 18:59

Ik ben heel benieuwd naar het vervolg. Als het diezelfde mix heeft als het 1e deel dan zit ik er klaar voor! In mijn slaapzak voor de ticketmachine van de bioscoop!

TomMDP
dinsdag 31 januari 2012 om 19:51

ik kan zeker en vast genieten van comicbook verfilmingen als deze franchise, het enige wat ik zeer jammer vind is dat ze het qua chronologie en banden tussen de verschillende films niet zo nauw nemen... wat in de andere marvelreeksen wel zo is... Dat origines en verhaallijnen aangepast worden bij een adaptatie, ja, sowieso, het is tenslotte ook een adaptatie (zo is mystique eigenlijk de moeder van rogue en nightcrawler, is juggernaut de broer van professor X en heeft Gambit geen sikkepit te maken met de origine van Wolverine), maar een beetje meer coherentie tussen de verschillende delen, speciaal voor de fanboys mag toch wel, naar mijn bescheiden mening.

spoiler Zo is het personage Emma Frost te zien in Wolverine als kind, terwijl op het einde Xavier die kinderen opwacht om naar zijn school te brengen, dus kan zij nooit als volwassenen het opnemen tegen de "eerste klas", in het begin van X3, gaan prof x en magneto samen de jonge Jane ontmoeten voor naar de school te brengen, dus voor hun breuk, waar is die nu ineens gebleven? En ik vind stiekem dat James McAvoy wel zijn hoofd eens had mogen kaalscheren. spoiler

Ramon
woensdag 1 februari 2012 om 10:08

@Tom: die discussie heb ik ook met diverse mensen gevoerd, er klopt inderdaad enorm veel niet. Het zou wel van wat meer respect richting de fans getuigen als ze in ieder geval de geschiedenis (en toekomst) van de personages in acht hadden genomen. Ik had alle voorgaande films vlak voor First Class nog eens gekeken, dus toen viel het al helemaal op.

Aan de andere kant vond ik het als losstaande film erg geslaagd!

Hagar
woensdag 1 februari 2012 om 10:15

Grotendeels me eens, Tom.
Echter, ik ben blij dat dingen als "mystique als moeder van zowel Rogue als Nightcrawler" etc er niet in voorkomen. Het is geen soapserie, wat het in de comics inmiddels duidelijk wel is.
Daarbij kan ik me niet voorstellen dat dat soort familielinks de oorspronkelijke bedoelingen waren toen die personages bedacht werden.
Dat in de loop der tijd dat soort dingen evolueren in comics is logisch, het moet tenslotte maand na maand interessant blijven. Leuk WTF momentje als een lezer beseft dat Rogue en Nightcrawler zus en broer zijn.
Maar de films hebben dat probleem niet, en kunnen die perikelen missen als kiespijn!

Neemt niet weg dat Gambit niets te zoeken had bij Wolverine, evenals Emma Frost. Met de film die het geworden is had achteraf ook Hugh Jackman er niets te zoeken, mijns inziens.... Knipoog

Ramon
woensdag 1 februari 2012 om 10:28

Op zich vind ik het totaal geen probleem als de comics niet gevolgd worden. Daar kán een dergelijke film zelfs beter van worden, anders moet je rekening houden met tientallen jaren aan materiaal en dat doen zelfs niet alle stripmakers zelf. Die paar voorgaande films lijken me echter wel belangrijk om nog eens te bekijken als scenarist Tong

GrayFox
woensdag 1 februari 2012 om 11:19

Een vervolg op de prequel van een verfilming van een comic. Oftewel: Een echte film van deze tijd!

TomMDP
woensdag 1 februari 2012 om 12:19

Awel ja, dat bedoel ik dus ook.
Dat er dingen geschrapt worden en vervangen is niet meer dan logisch, het zijn tenslotte 2 verschillende media. Maar ze mogen binnen hetzelfde medium wel wat meer coherent zijn Glimlach

Nohands
vrijdag 3 februari 2012 om 12:43

Ben niet bekend met de strips, maar vind alle X-men films tot nu toe fantastisch!!!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux