FilmCentrum

Registreren

Nominaties Césars ook bekend

vrijdag 22 januari 2010 17:08 door Tom Hamoen - Bron

CésarsHet prijzenseizoen draait op volle toeren en dat betekent dat je geregeld nieuws kunt vinden over internationale awards. Was het eergisteren de beurt aan een bericht over de Oscars en gisteren die van de nominaties van de BAFTA's, vandaag behandelen we de Franse filmprijzen: De Césars.

Hoewel de meeste namen menigeen waarschijnlijk weinig zullen zeggen, hebben we de bekendste op een rijtje gezet.

De film Welcome heeft 10 nominaties, Coco Avant Chanel 6 stuks en actrice Kristin Scott Thomas (Gosford Park, The English Patient) maakt kans op een César voor Beste Actrice in de film Partir.

De kanshebbers voor de Beste Buitenlandse Film zijn een bijzondere combinatie. Naast de bekende producties Avatar, Gran Torino, Milk enSlumdog Millionaire staan de relatief minder bekende films Das Weisse band, Paniek in het Dorp en de Canadese biografische film J’ai tué ma Mère op de lijst.

Tot slot maakt de film Un Prophète, die ook al nominaties kreeg voor een (niet verzilverde) Golden Globe en een BAFTA, maar liefst 13 keer kans op een beeldje. Twee kansen hiervan vallen in de categorie Meest Veelbelovende Acteur.

De rest van de genomineerden zijn hier (pdf) te vinden. Op 27 februari vindt de uitreiking, waarbij Harrison Ford een oeuvreprijs in ontvangst zal nemen, plaats.

Volgende bericht Disney gaat open source
Vorige bericht Kort Disneynieuws

Tags

Tag Avatar Tag CéSars Tag Gran Torino Tag Milk Tag Slumdog Millionaire

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire