FilmCentrum

Registreren

I Killed Adolf Hitler naar het witte doek

donderdag 16 februari 2012 11:19 door Ramon van Dam - Bron

Als mensen discussiëren over tijdreizen komen ze al snel terecht bij de bekende grootvaderparadox, maar een andere veelgestelde vraag is wat je precies met die macht zou doen. Zou je het gebruiken om jezelf te helpen, of pas je de technologie toe om een historische gebeurtenis aan te passen?

I Killed Adolf HitlerDe Noorse cartoonist Jason is in ieder geval erg duidelijk. De titel van zijn boek I Killed Adolf Hitler maakt duidelijk dat de hoofdpersoon in deze graphic novel bezig is wellicht de grootste fout in ons verleden recht te zetten.

Het boek zelf verscheen in 2007, en inmiddels is bekend geworden dat Studio Eight de rechten heeft gekocht om het verhaal naar het witte doek te brengen. Het scenario wordt geschreven door D.C. Walker, verder is er nog niets bekend over de eventuele bioscoopfilm.

Zo weten we ook niet of we te maken krijgen met live-action of animatie. De personages in de boeken van Jason zijn doorgaans rechtop lopende dieren, maar de kans is aanwezig dat men voor de film menselijke karakters gebruikt. Aangezien de stijl van Jason vaak wordt vergeleken met die van Hergé (Kuifje) is het ook logisch om te denken aan motion capturing, zoals bij The Adventures of Tintin.

In de originele graphic novel zien we hoe een huurmoordenaar terug in de tijd gaat om de Führer om te leggen. Wanneer Hitler echter zelf naar de toekomst reist dreigt de moordenaar vast te blijven zitten in het verleden. Bij Amazon zijn de eerste pagina's van het met een Eisner Award bekroonde boek te bekijken.

Volgende bericht Gael García Bernal wordt Zorro in reboot
Vorige bericht Internationale Amazing Spider-Man trailer

Tags

Tag I Killed Adolf Hitler

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire