FilmCentrum

Registreren

Kort Europees stripnieuws

zondag 24 januari 2010 18:09 door Tom Hamoen

Er worden aan de lopende band strips en comics verfilmd, ook in Europa kan men er wat van. FilmCentrum zet het laatste nieuws voor je op een rijtje.

De Smurfen
Hoewel er nog bitter weinig bekend is over de, weliswaar Amerikaanse, verfilming van De Smurfen is bekend geworden dat Sacha Baron Cohen één van de stemmen inspreekt. Welke dat is, is nog niet bekend. Maar aangezien de film tussen de winter van 2010 en de zomer van 2011 moet uitkomen zal dat ongetwijfeld gaan veranderen dit jaar.

De kat van de Rabbijn
Of de animatiefilm De Kat van de Rabbijn (naar de strip van Joann Sfar) in de Nederlandse bioscopen en/of huiskamers te zien zal zijn weten we niet. Wat we wel weten is dat de website met een aantal zeer geslaagde tekeningen online staat. Bekijk de website hier.

Largo Winch
We schreven al een positieve recensie over de laatste verfilming van Largo Winch, nu is men definitief begonnen met het filmen van een vervolg. In het verhaal wordt titelheld en miljonair Winch beschuldigd van misdaden tegen de mensheid nadat hij een van de overheid onafhankelijke stichting (NGO) heeft opgericht. Om zijn onschuld te bewijzen besluit hij met een gevaarlijke plan én in een race tegen de klok naar Birma af te reizen. Waarschijnlijk zal hij hier een bevriende gevangene bevrijden, aangezien de film losjes gebaseerd is op de albums Het Fort van Makiling en Het Uur van de Tijger.

De film moet eind dit jaar in Frankrijk verschijnen, of en wanneer de film naar Nederland komt is nog niet bekend.

Robbedoes
Waarschijnlijk kent iedereen Robbedoes wel, de piccolo beleeft al geruime tijd avonturen in strips en op tv. Dankzij een samenwerking tussen België en Frankrijk wordt nu ook de spin-off Kleine Robbe omgetoverd naar een tekenfilm.

Isabelle Avondrood
Al wat ouder, maar zeker vermeldenswaardig: De eerste beelden van de verfilming van Isabelle Avondrood zijn op internet verschenen. De bekende regisseur Luc Besson werkt momenteel aan de film die in april bij onze zuiderburen te zien zal zijn. Adele Blanc-sec gaat over een schrijfster die het opneemt tegen monsters, politie en al wat er op haar afkomt. Volgens Besson moet het een humoristische avonturenfilm worden. Wij zijn benieuwd!

De trailer van de productie met onder meer Mathieu Amalric (Quantum of Solace) is hier te vinden, de bijbehorende website hier.

Suske en Wiske
Hoewel De Texasrakkers op veel kritiek kon rekenen blijft men in het project geloven. Zodoende werkt men momenteel aan een Engelstalige versie én een vervolg dat gebaseerd word op het album De Kleppende Klipper. Daarnaast hebben verschillende landen interesse getoond in de distributie van de eerste film.

Volgende bericht Bewegende beelden Logorama
Vorige bericht Eerste artwork Cars 2

Tags

Tag De Kat Van De Rabbijn Tag Isabelle Avondrood Tag Kleine Robbe Tag Largo Winch Tag Suske En Wiske En De Texasrakkers Tag The Smurfs

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite
OSCARS [Oscars] BlacKkKlansman

Updates

Reacties

Forum