FilmCentrum

Registreren

Jongeren willen internetten in de bioscoop

donderdag 22 maart 2012 15:00 door Ramon van Dam - Bron

Telefoon in de bioscoopMet de opkomst van smartphones en sociale media als Facebook en Twitter staat iedereen tegenwoordig constant met elkaar in verbinding. Eén van de weinige plekken waar men relatief weinig gestoord wordt door oplichtende mobieltjes is de bioscoop, maar volgens een onderzoek is niet iedereen daar even blij mee.

The Hollywood Reporter huurde het bedrijf Penn Schoen Berland in om een onderzoek te doen onder 750 personen van 13 tot en met 49 jaar. Het doel was om uit te vinden hoeveel invloed sociale media heeft op ons kijkgedrag, en er blijken toch wat interessante resultaten uit voort te komen. Het uitgebreide rapport is hier na te lezen, maar we lichten hieronder enkele punten uit.

Internet in de bioscoopDe meerderheid van de 18-tot-34-jarigen gaf aan dat het gebruik van sociale media hun bezoek aan de bioscoop zou verrijken, en bijna de helft zou de voorkeur geven aan een bioscoop waarin sms'en en internetten tijdens de voorstelling is toegestaan. Zelfs in de huidige situatie gaf 55% van de jongere deelnemers aan al eens een sms te hebben verstuurd tijdens een film, en 19% heeft hierbij zelfs gebeld.

Toch is er nog een keerzijde van de medaille te ontdekken in de resultaten, aangezien driekwart van alle deelnemers aangaf dat een mobiele telefoon ook te veel kan afleiden. Het is niet bekend hoe deze verhoudingen liggen onder enkel de jongeren.

Het onderzoek gaat verder nog in op onder andere het aantal deelnemers dat na het verlaten van de zaal iets over de film op Facebook plaatst. Deze getallen en nog meer van dit soort statistieken zijn te bekijken bij The Hollywood Reporter.

Wat vinden jullie; is het acceptabel om in de bioscoop met je telefoon bezig te zijn, of dient deze in zijn geheel niet gebruikt te worden tijdens de voorstelling? Onze 10 geboden van de bioscoop zijn er in ieder geval duidelijk over...

Volgende bericht Cosmopolis teaser
Vorige bericht High-res Prometheus foto's

Tags

Tag Bioscoop Tag Onderzoek Tag Social Media Tag Telefoon

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (4)

Tomhamoen
donderdag 22 maart 2012 om 15:20

Als je met je telefoon wil spelen ga je maar naar de kroeg. In de bioscoop zit je voor de film en voor niets anders. Daar betaal je immers je, vrij dure, kaartje toch voor?

Ramon
donderdag 22 maart 2012 om 15:48

Ik betaal er in ieder geval sowieso voor om naar een film te kijken, zonder te worden gestoord door de lichtvervuiling van anderen.

valujet
vrijdag 23 maart 2012 om 01:02

Ik vind het bij popconcerten al irritant...

TomMDP
vrijdag 23 maart 2012 om 01:25

voor en na de film doe je wat je niet laten kan (ik deel ook mijn mening over de film die ik net zag via facebook), maar tijdens de film gaat je geluid en internet verbinding AF en de sterkte van je scherm op z'n laagste.
Als iemand je belt, neem je niet op.
Als iemand je een sms stuurt, afhankelijk van je plaats in de zaal (achteraan en tegen de zijkant) kan je hem bekijken door je in een bolletje te wringen en snel lezen. Als het dringend is, verlaat je de zaal en laat je de film wat het is. Als het niet dringend is, antwoord je na de film.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire