FilmCentrum

Registreren

Avatar update

maandag 25 januari 2010 13:54 door Tom Hamoen - Bron

AvatarDe film Avatar staat nog steeds bovenaan en schijnt in Amerika nu echt Titanic te gaan verslaan, terwijl dat in Europa al gebeurd is. Naar verwachting zal de film vandaag het record wereldwijd gaan verbreken.

Ondertussen heeft China besloten een berg naar de film te vernoemen. Werd onlangs nog bekend dat om verschillende reden China de film van James Cameron minder zou vertonen, vandaag doopt de stad Zhangjiajie de Zuidelijke Luchtzuil om tot de Avatar Hallelujah Berg.

De reden hiervoor is dat volgens het stadsbestuur de makers door de berg en zijn omgeving werden geïnspireerd bij het ontwerpen van de zwevende rotsen in de film, beter bekend als de Hallelujah Bergen. Daarnaast hoopt men flink wat toeristen te trekken, aangezien Avatar de populairste film aller tijden is in China.

Vandaag werd ook bekend dat na Komt een Vrouw bij de Dokter ook Avatar de 1 miljoen bezoekersgrens in Nederland heeft gehaald. 80% daarvan zag de film in 3D, wat het hoogste aantal bezoekers voor een 3D film tot nu toe is.

Volgende bericht Nederlandse remake Loft
Vorige bericht Bewegende beelden Logorama

Tags

Tag Avatar Tag China Tag Titanic

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire