FilmCentrum

Registreren

Nederlandse remake Loft

maandag 25 januari 2010 15:29 door Tom Hamoen - Bron

LoftHet is zonder twijfel de meest succesvolle binnenlandse productie aller tijden in België, toch kreeg Loft in Nederland slechts een zeer bescheiden dvd-release. Vandaag lekte dankzij een ijverige journalist uit dat de film een Nederlandse remake krijgt.

Misdaadschrijfster Saskia Noort herschreef het oorspronkelijke scenario van Bart de Pauw, waarbij ze voornamelijk het taalgebruik, enkele verhaallijnen, wat personages en de locaties aanpaste. Wat niet wordt veranderd is de titel.

In Loft hebben vijf zeer van elkaar verschillende vrienden een woning waar ze met hun maîtresses kunnen stoeien zonder dat iemand er iets van weet. Alles gaat goed totdat er een lijk word ontdekt en de vrienden elkaar ineens niet zo goed blijken te kennen als ze dachten. Dat zet zowel hun onderlinge relatie als de relaties met hun echtgenoten en maîtresses flink op scherp.

De reden voor de remake is dat Belgische films in Nederland niet scoren bij het grote publiek. Juist omdat men overtuigd is van het sterke concept van de film heeft men besloten tot deze remake. "Zij kijken gewoon niet naar de films waar wij mee bezig zijn, zij kennen onze acteurs niet. Het grote publiek is gewoon niet geïnteresseerd. We hadden Loft kunnen uitbrengen in de Nederlandse bioscopen, maar dan had de film gewoon een heel klein publiek bereikt," meld Marc Punt, distributeur van Independent films op de Belgische radio. Hierbij zei hij echter ook dat het omgekeerd weinig anders is. Over Komt een Vrouw Bij de Dokter zegt hij: "Die komt amper uit in België. Waarom? Omdat wij niet geïnteresseerd zijn".

Momenteel is men aan het casten voor de remake, die onder regie staat Erik van Looy, die ook het origineel maakte. "Iedereen wil meedoen, iedereen die de originele film ziet wil direct meespelen. We kunnen echt kiezen", aldus Punt. Definitieve contracten zijn er echter nog niet getekend.

Overigens bracht men in Nederland wel de vorige film van regisseur Erik van Looy uit, De Zaak Alzheimer, die echter slechts twee weken heeft gedraaid en ondanks lovende recensies van zowel publiek als pers weinig succes kreeg.

De nieuwe versie van Loft wordt deze zomer in Amsterdam gedraaid en zal begin volgend jaar in de Nederlandse bioscopen (of op zijn Belgisch "zalen") te zien zijn.

Volgende bericht Amerikaanse producersprijzen uitgereikt
Vorige bericht Avatar update

Tags

Tag Erik Van Looy Tag Loft Tag Remake

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (4)

Ramon
maandag 25 januari 2010 om 16:01

Note to self: Loft eens kijken...

Tomhamoen
maandag 25 januari 2010 om 17:48

Note to a lot of people: Loft en "Alzheimer" eens kijken.

TomMDP
maandag 25 januari 2010 om 17:50

ik vond de zaak alzheimer beter Tong
Die had meer structuur.
Daarentegen is het een zeer spannende whodunit, met naar Nederlandse & Belgische filmtraditie... een koppel blote borsten en een seksscene er mee in Tong

Tomhamoen
maandag 25 januari 2010 om 20:10

Persoonlijk vond ik Alzheimer ook beter, al was Loft wel heel knap gefilmt.
Zoals een veel gehoorde opmerking was over Loft: Hij had iets korter gemoeten. Hopelijk heeft Noort dat verholpen in het nieuwe script, dat zich van mij trouwens best in Den haag had mogen afspelen. Dat is meer een stad voor zo'n verhaal vind ik om de een of andere reden. Daarnaast zien we Den Haag naar verhouding zelden in films en in tvseries.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire