FilmCentrum

Registreren

Fincher verfilmt ook Twitter

zondag 1 april 2012 13:43 door Ramon van Dam

The Social NetworkToen David Fincher enkele jaren terug aankondigde een film te willen maken over Facebook werd er vooral verbaasd gereageerd. Hoe kan je immers een interessant verhaal schrijven over een website?

Bij het verschijnen van The Social Network bleek echter dat alle zorgen onnodig waren; samen met scenarist Aaron Sorkin wist Fincher een spannend verhaal over vriendschap en verraad neer te zetten, uiteindelijk beloond met drie Oscars.

Inmiddels blijkt dat dit succes naar meer smaakt, aangezien hetzelfde team weer terugkeert voor een nieuwe productie over wellicht de grootste concurrent van Facebook. In de zomer van 2014 moet Blue Birds verschijnen, waarin op vergelijkbare wijze de opkomst van Twitter wordt uitgelicht. De (voorlopige) titel slaat op het logo van het sociale netwerk, maar er wordt benadrukt dat dit nog slechts een werktitel is.

"Het is fascinerend om te zien hoe het concept sociale media de afgelopen tien jaar in opmars is gekomen en inmiddels niet meer weg te denken is uit onze maatschappij. Facebook veranderde de manier waarop mensen gebeurtenissen met elkaar delen, maar Twitter is nog een stapje verder gegaan doordat je echt altijd en overal snel iets kan publiceren," aldus scenarist Aaron Sorkin.

TwitterIn tegenstelling tot hun vorige film wordt er deze keer geen bestaand boek gebruikt als basis, hoewel Fincher wel benadrukt dat hij zich ook hier aan de feiten zal houden. "De achtergrond van Twitter is misschien niet zo bekend als die van zijn voornaamste concurrent, maar ook diens oprichters hebben aardig wat skeletten in de kast zitten", aldus Fincher.

Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen zullen gaan spelen in Blue Birds, al schijnt Fincher al gesprekken te hebben gehad met Michael Fassbender en onze eigen Yorick van Wageningen. De opnames van de productie moeten begin volgend jaar plaatsvinden, waardoor de kans dat Fincher het vervolg op The Girl With the Dragon Tattoo gaat maken nog kleiner lijkt.

Update:
Uiteraard is dit nieuwsbericht gepubliceerd in het kader van een dag waarin amfibieën massaal uit achterwerken verschijnen. En toch... Wie weet?

Volgende bericht Cartoon: Take Shelter
Vorige bericht Avengers tv-spots - "we have a Hulk"

Tags

Tag Blue Birds Tag David Fincher Tag Twitter

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire