FilmCentrum

Registreren

Avengers doorbreken grens 1 miljard

maandag 14 mei 2012 13:44 door Ramon van Dam - Bron

The AvengersDat The Avengers een gigantische hit is kan je inmiddels niet meer ontgaan zijn. De productie verbrak al diverse records in het openingsweekend, en inmiddels kan Marvel weer trots zijn op de volgende bereikte mijlpaal. Wereldwijd blijven mensen de superhelden opzoeken in de bioscoop, waardoor er alweer ruim één miljard dollar dollar is opgebracht.

De film heeft er 19 dagen over gedaan om over deze grens heen te gaan, waarbij het de eerste film van Marvel en de vijfde film van Disney is die dit is gelukt. In de VS is de film bovendien de eerste die in het tweede weekend na de opening 100 miljoen dollar wist binnen te harken.

Op dit moment staat de productie op de elfde plek in de lijst met grootste kassuccessen, maar vermoedelijk klimmen de helden nog wel een paar plaatsjes omhoog. "We zijn uiteraard enorm blij met het wereldwijde succes van The Avengers. Het is een fantastische film en een bijzondere franchise die zal doorgaan om ons meer geweldige verhalen en personages te brengen," aldus Disneys CEO Robert A. Iger.

Vorige week kondigde de studio aan dat er een vervolg gepland staat voor de zomer van 2014, maar ook van de losse superhelden verschijnen er de komende jaren nog genoeg films.

Volgende bericht Uitgebreid voorproefje Spider-Man
Vorige bericht Cartoon: The Dictator

Tags

Tag Box-Office Tag The Avengers

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire