FilmCentrum

Registreren

Stephen Kings It opnieuw verfilmd

zondag 10 juni 2012 15:12 door Ramon van Dam - Bron

ItIn zijn bijzonder lange carrière heeft Stephen King al vele literaire werken afgeleverd, en een groot deel van zijn oeuvre is ook reeds naar het witte doek gebracht. De films en tv-series gebaseerd op zijn werk zijn niet altijd van even hoge kwaliteit, maar één van de verfilmingen die vrijwel iedereen kent is die van het horrorverhaal It.

De mini-serie bestond uit vier delen en verscheen in 1990. Met name de rol van Tim Curry als de slechterik Pennywise the Clown is nog altijd berucht, al was er wel kritiek van fans dat het originele verhaal niet al te nauw werd gevolgd door de scenaristen.

Tim Curry als Pennywise in ItEr doen al jaren geruchten de ronde dat er een nieuwe verfilming aan zit te komen, en nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten. Cary Fukunaga (Jane Eyre) is aangesteld om het project te regisseren, en hij zal zich samen met Chase Palmer tevens buigen over het script. Een reeds geschreven script van Dave Kajganich wordt waarschijnlijk niet gebruikt.

Warner Bros. zou bovendien van plan zijn om het verhaal op te splitsen in twee bioscoopfilms, wat geen gek idee lijkt aangezien het boek ruim 1100 pagina's telt. In het originele werk maken we mee hoe een groep jeugdvrienden weer bij elkaar moet komen om het op te nemen tegen de moordende clown Pennywise, die hun jaren geleden ook al het leven zuur maakte.

Volgende bericht Cartoon: De Rouille et d'Os
Vorige bericht Hangover III in Tijuana

Tags

Tag Cary Fukunaga Tag It Tag Remake Tag Stephen King

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire