FilmCentrum

Registreren

The Loft heeft productiehuis en verdeler

maandag 11 juni 2012 12:25 door Tom Hamoen - Bron

LoftSinds Erik van Looy in 2008 de Belgische bioscopen bestormde met de thriller Loft is zijn leven erdoor beheerst. Eerst werd het de meest succesvolle film van het land, vervolgens kwam er een Nederlandse remake waar hij aan meewerkte en nu heeft hij een Amerikaanse remake geregisseerd.

Probleem was alleen dat er nog geen distributeur was geregeld, maar die is na maanden speculeren nu gevonden in Dark Castle Entertainment.

De naam van het productiehuis zegt de lezer wellicht niets, maar als we zeggen dat Joel Silver erachter zit gaat er misschien een hardere bel rinkelen. En als we zeggen dat die de grote producent is achter The Matrix, Sherlock Holmes en Die Hard zijn jullie waarschijnlijk doof van het klokkengelui.

Van Looy is verheugd met het contract, dat het mogelijk maakt om de film internationaal te distribueren. "Silver heeft ons vrijblijvend enkele tips gegeven om de film nog beter te maken. Die man heeft 150 films gemaakt en heeft ervaring zat. En inderdaad, The Loft is nog snediger, krachtiger en helderder geworden door er in totaal vijf minuten uit te knippen. Bij sommige ingrepen dacht ik: verdorie, waarom hebben we daar al die jaren zelf niet aan gedacht? De muziek vond Silver ook niet mooi, dus heb ik een nieuwe soundtrack laten maken die zeker zo goed is als de vorige."

Dark Castle EntertainmentHoewel The Loft al in 2011 werd opgenomen heeft het nog vrij lang geduurd voordat de film kon worden afgemaakt. "Het heeft wat langer geduurd dan gepland," zegt Van Looy. "Elke deal met Amerika heeft veel voeten in de aarde omdat er een hele batterij advocaten aan te pas komt. In België zit iedereen met veel ongeduld op The Loft te wachten, maar ginds bekijken ze het voorlopig als een goede thriller die heel zorgvuldig in de markt gezet moet worden. Er is geen haast bij." Daarnaast geeft hij als reden dat de film al wel internationaal was verkocht, maar dat al die contracten moesten worden verbroken vanwege het feit dat Dark Castle een exclusiviteitcontract wilde.

The Loft verschijnt naar alle waarschijnlijkheid in december of januari in de bioscopen, of dat ook in Nederland zal zijn is nog niet bekend. De eerste trailer is hier te bekijken.

Volgende bericht Inception van... Lego?!
Vorige bericht Cartoon: De Rouille et d'Os

Tags

Tag Dark Castle Entertainment Tag The Loft

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire