FilmCentrum

Registreren

Zimmer doet muziek Superman: Man of Steel

dinsdag 19 juni 2012 14:44 door Tom Hamoen

Hans ZimmerAl jaren probeert Hollywood Superman weer in de bioscopen te krijgen. Met Superman Returns werd een aardige poging ondernomen, maar het beoogde resultaat werd niet gehaald. Sindsdien zint men op een reboot die momenteel wordt opgenomen en volgend jaar naar onze bioscopen komt. Vandaag is bekend geworden wie de muziek zal verzorgen.

De uitverkorene om de man van staal van passende muziek te voorzien is niemand minder dan Hans Zimmer. In 2010 gaf de componist nog aan niet in de sporen van John Williams, die de eerste grote supermanfilms van muziek verzorgde, te durven stappen. Daarnaast vond hij dat zijn hart bij Batman lag en niet bij een andere superheld. Hij zou zelfs niet eens weten hoe hij er muziek voor moest schrijven. Waarom Zimmer dan toch overstag is gegaan is niet bekend.

SupermanOpmerkelijk is overigens dat regisseur Zack Snyder normaal gebruik maakt van componist Tyler Bates. Ook de reden van die verandering is niet bekend.

In Man of Steel zien we een hervertelling van het inmiddels klassieke verhaal over een buitenaardse baby die door boeren wordt opgevoed nadat zijn planeet is vergaan. Wanneer blijkt dat hij onmetelijke krachten heeft wordt hij een superheld met als alter ego de journalist Clark Kent. Als vijand krijgt hij deze keer General Zod tegenover zich, een overlevende gevangene van Krypton die dankzij onze zon heel wat kracht bezit.

De film heeft hoofdrollen voor Henry Cavill (Superman), Russell Crowe (Jor-El), Amy Adams (Lois Lane), Kevin Costner (Jonathan Kent), Michael Shannon (General Zod) en Laurence Fishburne (Perry White, hoofd van de Daily Planet). Man of Steel is vanaf 13 juni 2013 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Volgende bericht Bioscoop top 10 week 25
Vorige bericht Fire With Fire trailer

Tags

Tag Hans Zimmer Tag Man Of Steel Tag Score Tag Superman

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite
OSCARS [Oscars] BlacKkKlansman

Updates

Reacties

Forum