FilmCentrum

Registreren

Luc Besson start filmschool

donderdag 21 juni 2012 23:23 door Tom Hamoen - Bron

Luc BessonSchrijver, producent en regisseur; dat is zoals velen "Frankrijks wonderboy" Luc Besson kennen. Aan dit rijtje voegt hij nu ook oprichter van een school toe.

Op de educatieve instelling zullen grote namen uit de Franse filmwereld leerlingen lesgeven in zowel de praktijk als via informatie over het filmvak. Om te beginnen zullen ze allemaal les krijgen over de historie van film en kritieken, daarnaast is er de keuze om verder te gaan met scriptschrijven of regisseren.

Besson is in ieder geval helemaal blij met het project. "Ik had nooit de kans om naar een filmschool te gaan, maar zou het zo geweldig hebben gevonden. Ik had slechts een diploma van de middelbare school en daarmee kom je bij de meeste opleidingen niet binnen. Zodoende ben ik indertijd direct begonnen met de praktijk," aldus de filmmaker.

Bessons school zal minder hoge toelatingseisen stellen dan waar hij zelf tegenaan liep. Een leerling kan er direct terecht als hij of zij van de middelbare school afkomt. Hierover zegt Besson: "Ik denk dat het van belang is dat een school open is voor jonge mensen die creatief en gemotiveerd zijn, waar ze ook vandaan komen."

La Cite du CinemaDe school wordt gevestigd in Bessons nieuwe filmcomplex La Cite du Cinema dat binnenkort word geopend, net buiten Parijs. Hier zullen naast deze school ook Frankrijks nationale filmschool, filmstudios, geluidsstudio's en kantoren te vinden zijn voor iedereen uit de filmbranche. Het totale gebouw is maar liefst 6,5 hectare groot en het is de bedoeling dat je er een film zou moeten kunnen maken zonder één stap buiten de deur te zetten. Meer informatie is hier te vinden.

Wie geïnteresseerd is in deze opleiding kan zich tot 5 juli aanmelden, mits hij of zij uiteraard de Franse taal beheerst. Je zal daarna een driedelige toelatingstest mogen doen en bij succes vanaf september mogen beginnen.

Volgende bericht Cartoon: The Amazing Spider-Man
Vorige bericht Trailer Taken 2

Tags

Tag Filmschool Tag La Cite Du Cinema Tag Luc Besson

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

The Lion King