FilmCentrum

Registreren

Scorsese gaat voor digitaal

donderdag 28 juni 2012 11:36 door Tom Hamoen - Bron

Martin ScorseseFilmmaker Martin Scorsese houdt al jaren stevig vast aan het gebruik ouderwetse filmrollen voor zijn opnames. Vandaag is bekend gemaakt dat hij nu toch definitief overstapt op het gebruik van digitale camera's. "Het lijkt erop dat we de strijd verloren hebben," aldus Thelma Schoonmaker, al jarenlang de vaste editor van de befaamde regisseur.

Schoonmaker maakte het nieuws bekend na afloop van een bijeenkomst over filmrestauratie in Edinburgh. Ze gaf aan dat Scorsese overtuigd werd door de warme kleuren die in zijn vorige film Hugo zaten, die door het gebruik van 3D eveneens digitaal werd geschoten.

"Ik denk dat hij gewoon voelt dat het voorbij is, wat bijzonder is aangezien er niemand zo trouw was aan het gebruik van filmrollen als hij," zo vertelt Schoonmaker. Hieraan voegde ze nog toe: "We genieten nog van elke film die op dit formaat wordt uitgebracht. Het aantal filmrollen dat wordt verspreid naar bioscopen zakt echter steeds meer, en het lijkt erop dat de bioscopen bijna helemaal zijn gedigitaliseerd."

Naast deze onthulling sprak ze ook over Scorseses nieuwe film The Wolf of Wall Street, waarvan de opnames begin augustus van start zullen gaan. Schoonmaker heeft het script op basis van het gelijknamige boek gelezen en gaf aan dat "het er behoorlijk aan toe zal gaan."

De film bevat onder andere Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Jean Dujardin en wordt ergens volgend jaar in de bioscopen verwacht.

Volgende bericht Internationale Looper trailer
Vorige bericht Trailer Red Hook Summer

Tags

Tag 3D Tag Digitaal Tag Martin Scorsese Tag Thelma Schoonmaker

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire