FilmCentrum

Registreren

Avatar toch niet de allergrootste

vrijdag 29 januari 2010 14:09 door Ramon van Dam - Bron

AvatarHoewel Avatar record na record verbreekt en begin deze week wereldwijd de grootste werd, blijkt dat toch niet helemaal te kloppen. Althans, als je rekening houdt met het een en ander.

BoxOfficeMojo maakte een overzicht waarin de prijs voor filmkaartjes is omgerekend naar de huidige koers en dan blijkt het romantische epos Gone With the Wind uit 1939 op nummer één te staan. Daar vlak onder staat de eerste Star Wars, op de 6e plaats komen we al Titanic tegen en pas op de 26e plaats Avatar. Andere succesvolle films van de laatste jaren zoals The Lord of the Rings, Harry Potter en de Pirates of the Caribbean serie komen we pas dáárna tegen.

Bekijk de complete lijst hier.

Volgende bericht Eerste namen Sint bekend
Vorige bericht Hoofdrolspelers Loft bekend

Tags

Tag Avatar Tag Gone With The Wind

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Robert
zondag 31 januari 2010 om 18:09

Toch is het knap dat James Cameron als regisseur de twee meest succesvolle films van de afgelopen twintig jaar weet te maken.
Al geloof ik wel dat Avatar een soort media-hype is geworden, waardoor er meer mensen zijn gaan kijken dan het geval zou zijn geweest als er minder aandacht voor de film in de media was geweest (al is dat eigenlijk met alle films zo: meer aandacht=meer bezoekers).

Ramon
maandag 1 februari 2010 om 10:57

Dat blijft zeker ongelooflijk knap Glimlach Hij zal geen probleem hebben om financiering te krijgen voor komende projecten Knipoog

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire