FilmCentrum

Registreren

Intouchables tot nu toe grootste film 2012

dinsdag 3 juli 2012 11:53 door Tom Hamoen

Intouchables11 jaar geleden verscheen de Franse komedie Amélie in de Nederlandse bioscopen. De film draaide eindeloos, verwierf een zekere cultstatus en was lange tijd de best bezochte Franse film. Nu is echter bekend geworden dat Intouchables het stokje op grootse wijze heeft overgenomen.

Hoewel er niet echt onderzoek voor nodig was, heeft distributeur Filmfreak nu bekendgemaakt dat de Franse komedie 750.000 bezoekers naar de bioscoop heeft weten te trekken; dit terwijl Amélie er "slechts" 345.000 trok. Niet alleen werd hiermee het record verbroken, ook staat Intouchables nu bovenaan de lijst van best bezochte films van 2012 ondanks hits als The Avengers en The Hunger Games.

De film met in de hoofdrollen Omar Sy en François Cluzet draait al sinds 22 maart en is sindsdien alleen maar gestegen in de ranglijsten en aantal bioscopen. Dit terwijl de grote films die hierboven werden genoemd al vrij snel steeds minder schermen kreeg en inmiddels alweer bijna uit de bioscopen verdwenen zijn.

Naast het succes op het grote scherm bleek ook de soundtrack redelijk succesvol. In april, toen de film net uit was, kwam de cd op de 64e plaats binnen van de album top 100. Inmiddels is het schijfje gestegen naar nummer 50. Ondanks dat film en muziek het goed doen heeft de autobiografie waarop beide gebaseerd zijn minder succes. Het staat momenteel niet in de top 60 van best verkochte boeken.

Niet alleen in Nederland is Intouchables overigens een grote hit. In Frankrijk was het de best bezochte film van 2011 én staat het momenteel in de top 3 van best bezochte films van 2012. Jonah Hill op Twitter over IntouchablesIn de rest van de wereld, waar de film inmiddels ook wordt uitgebracht, is men ook mateloos enthousiast. Zo werden in België al 900.000 bezoekers gemeten, in Duitsland 6 miljoen en vanuit Amerika komen ook doorlopend goede berichten. Zo heeft Jonah Hill verkondigd dat Intouchables de beste film is die hij in jaren heeft gezien. Wie op de Nederlandse website kijkt, ziet dat op Twitter ook minder bekende mensen behoorlijk positief zijn.

Kortom: de wereld is 11 jaar na het succes van Amélie weer in de ban van een Franse film waarvan het succes nog lang niet ten einde lijkt. In Nederland dendert het verhaal over een verlamde miljonair en een jongen uit de achterstandswijken van Parijs in elk geval duidelijk nog even door. En zoals je in onze recensie kunt lezen is dat wat deze site betreft zeker niet onverdiend.

Volgende bericht Trailer regiedebuut Dustin Hoffman
Vorige bericht Eerste foto's Naomi Watts als Diana

Tags

Tag Bioscoop Tag Intouchables Tag Jonah Hill Tag Twitter

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire