FilmCentrum

Registreren

Hurt Locker wint DGA Award

maandag 1 februari 2010 11:27 door Ramon van Dam - Bron

The Hurt LockerMorgen zullen we eindelijk weten welke films er een nominatie krijgen om een Oscar te winnen, maar gisteren zijn er weer andere prijzen uitgereikt en dat zijn geen onbelangrijke. Het gaat ditmaal om de Directors Guild of America, die zowel voor films als televisie prijzen uitdeelt voor de beste regie.

Avatar heeft de afgelopen weken nogal wat prijzen gewonnen, maar de vakbond voor regisseurs heeft de prijs voor Outstanding Direction of a Feature Film gegeven aan Kathryn Bigelow voor The Hurt Locker. Hiermee was ze de eerste vrouw ooit die daar de prestigieuze prijs won. Saillant detail is dat ze van 1989 tot 1991 getrouwd was met James Cameron, met wie ze nu bij de Oscars waarschijnlijk de directe concurrentie moet aangaan.

Overigens geeft deze prijs Bigelow erg goede papieren voor de Academy Awards: Van de 60 keer dat de prijs is uitgereikt, heeft de film die bij de DGA won maar liefst 54 keer ook de Oscar voor Beste Film gewonnen.

De andere categorie die voor filmliefhebbers interessant is, is die voor de beste documentaire. Die prijs is gegaan naar de makers van The Cove, waarvan verwacht wordt die die ook bij de Oscars hoge ogen gaat gooien.

Volgende bericht Oscarnominaties bekendgemaakt
Vorige bericht Nederlandse stimuleringsprijzen uitgereikt

Tags

Tag Directors Guild Of America Tag The Cove Tag The Hurt Locker

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire