FilmCentrum

Registreren

Bekijk de Punisher-short Dirty Laundry

dinsdag 17 juli 2012 17:23 door Tom Hamoen - Bron

In 2004 werd The Punisher uitgebracht in de bioscopen, maar helaas kon de film niet al te goede kritieken oogsten en was het slechts een matig succes. Vier jaar later werd dan ook al een reboot annex vervolg gebracht, en toch waren er mensen die de held uit de 2004-versie zo goed vonden dat hoofdrolspeler Thomas Jane er een korte film aan heeft gewijd. Bekijk deze video met de titel Dirty Laundry onderaan dit bericht, met muziek uit The Dark Knight.

The Punisher - Dirty LaundryVoor de film rekruteerde hoofdrolspeler Jane regisseur Phil Joanou, die onder andere enkele U2-documentaires heeft gemaakt. Samen wisten ze ook niemand minder dan Ron Perlman te strikken voor hun productie, waarin de woede van de held weer ontwaakt wanneer hij naar een wasserette gaat in een buurt die niet bepaald bol staat van de vriendelijke mensen.

Jane zegt over zijn film: "Ik wilde een film maken over een karakter waar ik altijd van heb gehouden en waar ik altijd in heb geloofd. Een liefdesbrief aan het personage Frank Castle en zijn fans. Het was een geweldige ervaring om te doen, zo met iedereen die belangeloos meewerkte. Een feest van begin tot einde. We hopen dat de vrienden van Frank de film net zoveel zullen waarderen als wij tijdens het maken."

De productie ging afgelopen weekend als grote verrassing tijdens Comic-Con in première en werd goed ontvangen. Helaas was er slechts een hele kleine ruimte beschikbaar voor onafhankelijke productiemaatschappijen, waarop besloten werd het geheel op internet te zetten. De reacties zijn vooralsnog laaiend enthousiast, met slechts een enkeling die niet blij is met de terugkeer van Jane als hun held.

Voor de mensen die het personage en de oorspronkelijke strip niet kennen: The Punisher / Frank Castle is een ex-militair die na de gewelddadige dood van zijn gezin op eigen, uiterst gewelddadige wijze besluit voor eigen rechter te gaan spelen. Hierbij maakt hij gebruik van wapens, vechttechnieken, moord, ontvoering, afpersing en zelfs marteling. In de film uit 2004 kreeg hij in zijn strijd tegenstand van Howard Saint (John Travolta).

Op de vraag via Twitter of Jane hiermee denkt in de richting van een vervolg op "zijn" Punisher antwoordde de acteur: "Niet echt, het is gewoon een film van vrienden voor Frank." Desondanks zijn er nu al fans die hopen dat de productie, die zonder medeweten van de rechthebbenden werd gemaakt, het begin betekent van een nieuw vervolg met Jane in de hoofdrol. Wie weet zal dat nog gebeuren ook, aangezien men momenteel achter de schermen alweer werkt aan een nieuw film met de wreker in de hoofdrol.

Volgende bericht Nieuwe poster voor Lawless
Vorige bericht Cast nieuwe film Tim Oliehoek bekend

Tags

Tag Dirty Laundry Tag The Punisher Tag Thomas Jane

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire