FilmCentrum

Registreren

Trailer Drew: The Man Behind the Poster

woensdag 18 juli 2012 11:23 door Tom Hamoen - Bron

Drew: The Man Behind the PosterHeb je ooit gehoord van de tekenaar Drew Struzan? Nee? Toch weten we zeker dat je bekend bent met zijn werk, Struzan is namelijk de man die de posters tekende van onder andere Indiana Jones en Back to the Future. Begint het al te dagen? Mooi, want in de trailer onderaan dit bericht wordt volop aandacht besteed aan deze bijzondere kunstenaar.

In de documentaire over zijn werk zien we alles wat we maar wilden weten. Hoe hij tekent, hoe hij zelf poseert, waarom zijn werk zo aantrekkelijk wordt gevonden, hoe menig regisseur lof uitspreekt en hoe hij met deze mensen hun werk bespreekt. Ook zien we wat hij allemaal heeft gemaakt, waaronder dingen waarvan de meeste mensen ongetwijfeld niet wisten dat hij daar ook achter zat. De man maakte bijvoorbeeld ook de poster voor Beauty and the Beast.

Momenteel is de geroemde artiest met pensioen, maar hij maakt nog altijd tekeningen voor zichzelf en incidenteel voor een opdrachtgever. Zo maakt hij op dit moment plannen om samen met het gerenommeerde Mondo Artprints nog werk uit te brengen. Zoals hij zelf zegt: "Pensioen betekent niet dat ik ben opgehouden met tekenen en schilderen. Het betekent dat ik niet langer werk om van te leven."

Aan de film over zijn leven werd enige tijd gewerkt. Op het laatste moment was het geld echter op, waardoor het afronden korte tijd stil kwam te liggen. Het is echter toch gelukt om de benodigde middelen bij elkaar te krijgen en de documentaire is nu dan ook eindelijk af. Wanneer en waar deze te zien zal zijn is echter nog onbekend, terwijl deze trailer en enkele korte clips die eronder staan naar meer smaken.





Volgende bericht Dark Knight Rises merchandising
Vorige bericht Nieuwe afbeelding Wreck-it Ralph

Tags

Tag Clip Tag Drew: The Man Behind The Poster Tag Trailer

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire