FilmCentrum

Registreren

Russell Crowe mogelijk in Dark Tower

vrijdag 3 augustus 2012 18:18 door Ramon van Dam - Bron

Russell CroweDe plannen van Ron Howard om de boekenreeks The Dark Tower van Stephen King te verfilmen verlopen niet bepaald soepel; keer op keer verandert er weer iets en Warner Bros heeft de filmmaker nog altijd niet het groene licht gegeven. Volgens meerdere bronnen zou Akiva Goldsman echter spoedig het script inleveren bij de studio, die binnen de komende twee weken de knoop zou willen doorhakken.

Een grote wijziging zal echter die van de hoofdrolspeler zijn. Eerder was Javier Bardem al vastgelegd voor deze rol van Roland Deschain, maar de nieuwste berichten zijn dat hij niet langer aan het project is verbonden en dat Russell Crowe hem mogelijk gaat vervangen. Ook hierover zou binnen twee weken een besluit worden genomen.

Roland Deschain in The Dark TowerKing heeft altijd aangegeven dat hij Deschain heeft gemodelleerd naar Clint Eastwood, en inmiddels zijn we alweer aanbeland bij het achtste boek in de reeks. Vanwege dit enorme formaat van het verhaal zou Howard drie films willen maken, met daartussen twee televisieseries die de speelfilms moeten overbruggen.

In de boeken volgen we de scherpschutter Roland op zijn reis richting de mysterieuze toren uit de titel. De alternatieve wereld waarin hij leeft is een mengeling van diverse elementen uit onze wereld, waardoor de boeken een kruising vormen tussen onder andere de genres western, horror, fantasy en science-fiction.

Volgende bericht Dredd poster
Vorige bericht Titel en basis nieuwe X-Men bekend

Tags

Tag Javier Bardem Tag Russell Crowe Tag The Dark Tower

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum