FilmCentrum

Registreren

Tony Scott pleegt zelfmoord

maandag 20 augustus 2012 11:28 door Ramon van Dam - Bron

Tony ScottDe Britse regisseur Tony Scott heeft gistermiddag zichzelf van het leven beroofd door van een brug in Los Angeles te springen. De jongere broer van Ridley Scott is 68 jaar oud geworden en laat zijn vrouw Donna W. Scott en twee kinderen achter. Het is niet bekend wat tot zijn actie heeft geleid, maar de man heeft volgens de politie wel een brief achtergelaten.

Scott werd in de jaren '80 bekend dankzij films als The Hunger en Top Gun, waarna hij bleef doorgaan met het creëren van grote blockbusters. Titels als True Romance, Enemy of the State en Man on Fire zijn nog altijd bekend en zelfs dit weekend waren er geruchten dat de filmmaker betrokken zou zijn bij het vervolg op Top Gun.

Top GunDe laatste film van zijn hand was Unstoppable, maar binnenkort zou in de V.S. de mini-serie Coma in première gaan. Samen met zijn broer was Scott verantwoordelijk voor de productie van die serie, het is nog onduidelijk wat men daarmee zal doen.

Hieronder is een interessant interview met Scott te bekijken dat Film 4 enkele jaren terug met hem afnam. De filmmaker keek erin terug op zijn illustere carrière, waarvan men vooral zal herinneren hoe kleurrijk, actievol en snel zijn films waren.

Volgende bericht Bioscoop top 10 week 34
Vorige bericht Cartoonwedstrijd: To Rome with Love

Tags

Tag Overleden Tag Tony Scott

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

valujet
dinsdag 21 augustus 2012 om 04:35

Zonde van de man. De laatste jaren vond ik het wat minder maar hij heeft toch een hoop leuke films gemaakt.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Bullet Train