FilmCentrum

Registreren

Metal Gear Solid naar het witte doek

donderdag 30 augustus 2012 10:32 door Ramon van Dam - Bron

Metal Gear SolidBinnen de wereld van de videogames geldt de franchise rondom Metal Gear als één van de meest invloedrijke en bejubelde reeksen ooit. Het eerste deel stamt alweer uit 1987, maar het zijn vooral de games uit de subreeks Metal Gear Solid die bekend staan om hun diepe verhaallijnen en cinematografische tussenfilmpjes.

De originele bedenker Hideo Kojima wil zijn wereld dan ook al jaren naar het witte doek brengen, maar de plannen werden telkens uitgesteld. Inmiddels bestaat de franchise alweer 25 jaar, en tijdens een speciale persconferentie ter ere van dit feit maakte Sony bekend dat de film er eindelijk aan zit te komen.

Avi Arad zal het geheel produceren, een taak die hij ook had bij onder andere The Amazing Spider-Man, The Incredible Hulk en Iron Man. Hij is dus vooral bekend met het verfilmen van stripreeksen, en volgens hem zijn videogames de comics van deze generatie.

Kojima was altijd zelf grotendeels verantwoordelijk voor het verhaal van de spellen, maar hier treedt hij waarschijnlijk vooral op als executive producer. Het is nog niet bekend wie het geheel gaat regisseren, maar één naam kunnen we al zeker afstrepen van dit lijstje; Kojima gaf een tijd terug aan dat het onmogelijk is om ooit samen te werken met Uwe Boll, die te boek staat als de slechtste videogameregisseur aller tijden.

Volgende bericht Stanley Kubrick en eenpuntsperspectief
Vorige bericht Bekijk set Frankenweenie in 360°

Tags

Tag Metal Gear Solid

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

GrayFox
donderdag 30 augustus 2012 om 15:32

Was sony niet bezig met een MGS verfilming? Betekent het dat die definitief van de baan is?
Ik hoop dat ze gewoon het verhaal van MGS1 gaan verfilmen, al is dat misschien iets te complex en zouden ze daar meerdere films voor nodig hebben.
Als ze maar niet een of ander standaard actiefilm-script opduikelen en het geheel vervolgens ophangen aan de MGS naam...

Ramon
donderdag 30 augustus 2012 om 15:40

@GrayFox: de eerdere poging is helaas stopgezet, maar dit vloeit er wel direct uit voort denk ik. Het verhaal van MGS1 zou inderdaad een prima basis kunnen zijn!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire