FilmCentrum

Registreren

Hobbit titelwijziging en releasedatum

zaterdag 1 september 2012 13:24 door Ramon van Dam - Bron

The Hobbit: An Unexpected JourneyEind juli werd na veel geruchten bevestigd dat The Hobbit een trilogie zal worden in plaats van een tweeluik. Wat voor gevolgen dit zou hebben was lange tijd onbekend, maar inmiddels weten we meer over de nieuwe titels en releasedata.

Het eerste deel met de subtitel An Unexpected Journey zal nog steeds verschijnen op 13 december 2012, maar de tweede film moet zijn titel doorgeven aan het onlangs aangekondigde broertje. Het middenstuk zal voortaan door het leven gaan als The Desolation of Smaug en verschijnt op 12 december 2013, terwijl de afsluiter van de trilogie nu dus There and Back Again genoemd zal worden.

Van dat laatste deel is bovendien aangekondigd dat deze op 18 juli 2014 in de Verenigde Staten in première zal gaan, waarmee het de eerste film uit de zes delen van Peter Jackson is die in de zomer zal verschijnen. De Nederlandse releasedatum is nog niet bekend, maar dit zal vermoedelijk niet veel schelen met de Amerikaanse première.

Volgende bericht Killing Them Softly poster
Vorige bericht The Iceman trailer

Tags

Tag The Hobbit Tag The Hobbit: An Unexpected Journey Tag The Hobbit: The Desolation Of Smaug Tag The Hobbit: There And Back Again

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire