FilmCentrum

Registreren

Oogieloves heeft slechtste opening ooit

zondag 9 september 2012 13:44 door Tom Hamoen - Bron

Kenn Viselman is de man die ooit de Teletubbies ontdekte en als marketingsproducer meewerkte aan Thomas de Stoomlocomotief. Het succes daarvan zal bij menigeen nog vers in het geheugen liggen, maar vorige week bracht hij een film uit die hijzelf waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk vergeet: met nog geen half miljoen dollar aan inkomsten had de productie een uitzonderlijk slecht openingsweekend.

The Oogieloves in the Big Balloon AdventureDe prent heet The Oogieloves in the Big Balloon Adventure en begon op 31 augustus in 2160 bioscopen te draaien, maar haalde sindsdien slechts een schamele 448.131 dollar op. Wie de rekenmachine er al bij heeft gepakt zal op zijn scherm zien dat dat slechts een inkomen van 207 dollar per scherm is en dat de film, uitgaand van 7 dollar per ticket, door ongeveer 30 mensen per bioscoop is gezien. Ter vergelijking: een grote film als The Avengers trok in zijn openingsweekend ongeveer 6814 bezoekers per scherm.

Helemaal een flop wordt het als je je bedenkt dat de film 20 miljoen dollar kostte om te maken en dat daar nog eens 40 miljoen dollar bovenop kwam voor de promotie. En dan zwijgen we nog over de meningen van het publiek: op IMDb staat de film op een schamele 1,9/10 en op RottenTomatoes gaf slechts 29% van de beoordelaars een positieve recensie.

Opmerkelijk is overigens dat de vorige recordhouder Delgo in evenveel bioscopen draaide als Oogieloves, met het verschil dat die film ongeveer 33 bezoekers trok per theater.

Wie nu toch nog benieuwd is naar deze productie kan hieronder de trailer bekijken.

Volgende bericht Jeffrey Wright in Catching Fire
Vorige bericht Raiders of the Lost Ark deleted scene

Tags

Tag Box-Office Tag Openingsweekend Tag The Oogieloves In The Big Balloon Adventure

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire