FilmCentrum

Registreren

Intouchables Franse Oscarinzending

dinsdag 18 september 2012 17:01 door Ramon van Dam - Bron

IntouchablesHet zal voor weinigen inmiddels een verrassing zijn, maar Intouchables is door een zevenkoppige commissie uitgekozen om Frankrijk te vertegenwoordigen bij de Academy Awards. De vrolijke film lijkt door alle internationale lof nu al zeker van de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, al zorgt die categorie niet zelden voor verrassingen.

Intouchables kende een rustige start, maar sinds de release op 22 maart zijn bioscopen de film alleen nog maar meer gaan vertonen. Tot op de dag van vandaag staat de productie steevast in de top tien van meest bezochte bioscoopfilms.

De film is geregisseerd door Olivier Nakache en Eric Toledano en draait om een ongewone vriendschap tussen twee ogenschijnlijke tegenpolen. De jonge Driss is aanvankelijk enkel op zoek naar een krabbel om zijn uitkering te behouden, maar wanneer hij de vrijwel geheel verlamde Philippe gaat verzorgen verandert zijn leven drastisch.

De uiteindelijke Oscarnominaties worden op 15 januari 2013 bekendgemaakt, terwijl de gouden beeldjes op 24 februari 2013 aan de winnaars worden uitgereikt.

Volgende bericht Wreck-It Ralph posters
Vorige bericht Poster Afflecks Argo

Tags

Tag Beste Buitenlandse Film Tag Intouchables Tag Oscars

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire